ناخنهای اکریلیک یا کاشت ناخن، ابزارهای ساده ای هستند که جلوه ای جذاب و پر زرق و برق به دستان شما میبخشد. اما، گاهی اوقات زیبایی فاجعه به همراه دارد. و ممکن است بر روی ناخنهای کاشت شده، قارچ ایجاد شود. آیا شما نیز این مشکل را دارید؟ اگر بله، پس باید بدانید که چگونه از قارچ ناخن کاشت شده خلاص شوید.
این مقاله بهترین و مؤثرترین روش برای درمان قارچ ناخنهای کاشت شده را با شما به اشتراک خواهد گذاشت. و همچنین خواهید دانست که چه چیزی باعث ایجاد قارچ ناخن در ناخنهای کشت شده میشود و برخی از نکات پیشگیرانه برای این موضوع مطرح میگردد.
عفونت قارچی ناخن چیست؟
قارچ ناخن (از نظر پزشکی به عنوان اونیکومایکوزیس شناخته میشود) نام معمول عفونت ناخن است که عمدتا توسط یک دسته از قارچها به نام درماتوفیت ها ایجاد میشود. درماتوفیت ها همان قارچهایی هستند که مسئول بروز پای ورزشکار هستند. این عفونت میتواند بر روی هر قسمت از ناخن شما، از جمله صفحه ناخن، بستر و ریشه ناخن شما تأثیر بگذارد. با این حال ، 85٪ از عفونتهای قارچی ناخن در زیر صفحه ناخن، و روی بستر ناخن رخ میدهد. عفونت قارچی ناخن هفت برابر بیشتر از یکی از ناخنهای شما روی یکی از ناخنهای پا بروز میکند.
عفونتهای قارچی ناخن بسیار مسری است. امکان ابتلا به این عفونتها در مکانهایی که پابرهنه هستید، از جمله اتاقهای تعویض یا استخرها یا از طریق تجهیزات بدون استفاده در سالنهای ناخن و زیبایی، به راحتی امکان پذیر است. اگر شخصی را که آلوده است لمس کرده و شستن دستان خود را فراموش کرده اید، ایجاد عفونت بسیار آسان است. اشتراک اشیاء آلوده مانند حوله، روتختی و لباس نیز میتواند عفونت را گسترش دهد.
علت قارچ ناخن کاشت
تنظیم نادرست ناخن
تنظیم نادرست ناخن یکی از مهم ترین علل شکل گیری قارچ ناخن کاشت است. نصب نادرست ناخن آکریلیک شکافی بین بستر طبیعی ناخن و ناخن مصنوعی ایجاد میکند. ممکن است آب یا رطوبت در این شکاف گیر کرده و زیستگاه خوبی برای قارچها باشد. و دمای انگشتان شما اجازه میدهد قارچها بیشتر رشد کنند. بنابراین، همیشه به متخصصان مراجعه کنید تا ناخنهای اکریلیک را روی ناخنهای شما تنظیم کنند. و زمانی که میخواهید آنها را بردارید نیز باید به یک فرد آموزش دیده مراجعه کنید.
تغییر در بستر طبیعی ناخن
برای قرار دادن ناخنهای کاشت شده بر روی ناخنهای طبیعی، باید روی بستر ناخن خود کارهایی انجام دهید. شما باید کوتیکول ها را فشار داده و برش داده و سطح تخت ناخن را باد کنید. این کوفتگی، لایه محافظ براق ناخنهای شما را از بین میبرد. و همچنین مسئول تشکیل قارچها در زیر ناخنهای اکریلیک است.
بهداشت ضعیف افراد در سالنهای آرایش
شما باید بسیار مراقب این موضوع باشید. بیشتر سالنهای مراقبت از ناخن ابزارهایی را که برای ناخنهای شما استفاده میکنند، ضد عفونی نمیکنند. آنها دوباره و دوباره از همان ابزار برای مشتریان مختلف استفاده میکنند. بنابراین، قارچ ناخن میتواند از یک شخص به فرد دیگر گسترش یابد. بنابراین، سالنهایی را انتخاب کنید که هر بار بعد از استفاده، وسایل مراقبت از ناخن خود را استریل کنند.
آسیب به ناخنهای طبیعی
بیشتر افراد برای نهایتاً 2-3 ماه از ناخنهای مصنوعی استفاده میکنند. در این زمان، ناخن شما به طور تصادفی میتواند آسیب ببیند. اگر ناخن مصنوعی را بلافاصله برندارید، باعث ایجاد قارچ و عفونت میشود. گاهی اوقات، به ناخنهای آسیب دیده هیچ توجهی نمیکنید. و قارچها زیر ناخنهای مصنوعی رشد میکنند بدون اینکه شما متوجه آن شوید.
استفاده از ناخنهای کاشت شده برای مدت طولانی
حداکثر زمان استفاده از کاشت های ناخن باید 2-3 ماه باشد. اگر بیش از آن زمان آنها را استفاده کنید، شانس بیشتری برای رشد قارچ در زیر ناخنهای مصنوعی خود دارید. بنابراین، ناخن آکریلیک را برای مدت طولانی روی ناخن طبیعی خود نگه ندارید. آنها را در زمان مناسب با وسیله یک متخصص ناخن جدا کنید. و اگر میخواهید یک بار دیگر ناخن مصنوعی روی ناخن خود نصب کنید، به مدت 2-3 ماه به ناخنهای خود استراحت دهید.
درمان قارچ ناخن کاشت شده
ناخنهای کاشت شده را بردارید
این اولین قدم است که هنگام مشاهده قارچها در زیر ناخنهای کاشت شده خود باید انجام دهید. بدون برداشتن ناخنهای مصنوعی، نمیتوانید کاری برای قارچهای موجود بر روی انگشتان خود انجام دهید. این کار اجازه میدهد تا ناخنهای شما در هوای آزاد تنفس کنند. این کار همچنین رطوبتی را که بین بستر ناخن و ناخن کاشت شده گیر کرده است، از بین میبرد.
اکنون بستر ناخن طبیعی خود را تمیز کنید تا همه ناخالصیها و چسبها از آن جدا شود. وضعیت ناخنهای آلوده به قارچ خود را بررسی کرده و تا حد ممکن آن را اصلاح کنید. به انگشتانتان صدمه نزنید. و تا زمانی که ناخنها به طور کامل درمان نشده اند، از کاشت ناخن بر روی انگشتان خود استفاده نکنید.
بهداشت ناخن خوب را تمرین کنید
پس از جدا کردن ناخنهای کاشت شده، باید بهداشت مناسب ناخن را حفظ کنید. در غیر این صورت، قارچ ناخن ممکن است در ناخن شما پخش شود. دستان خود را بعد از کار با صابون ضد قارچ مرتب بشویید و فراموش نکنید که آنها را به درستی خشک کنید.
با رشد ناخن، ناخنهای آلوده به قارچ را کوتاه تر کرده و ناخن آسیب دیده را در قسمت جلو فشار دهید. از همان ناخن گیری که برای کوتاه تر کردن ناخنهای آلوده استفاده کرده اید، برای ناخنهای سالم استفاده نکنید.
استفاده از سرکه
این کار یکی از ساده ترین راه های درمان ناخن قارچی در خانه است. برای این کار میتوانید از سرکه سفید یا سرکه سیب استفاده کنید. هر دوی این موارد به دلیل داشتن خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی بسیار مؤثر هستند.
فقط کافی است یک کاسه شیشه ای کوچک بردارید و مقداری سرکه داخل آن بگذارید. حالا انگشت خود را به مدت نیم ساعت در آن فرو کنید. شما باید این کار را هر روز یک یا دو بار انجام دهید تا زمانی که به طور کامل درمان شوید.
از روغن درخت چای استفاده کنید
روغن درخت چای به دلیل داشتن خواص ضد قارچی، ضد باکتریایی و ضد التهابی بسیار شناخته شده است. میتوانید از روغن درخت چای برای درمان ناخن قارچی خود که ناشی از ناخنهای اکریلیک است، استفاده کنید. این کار رشد قارچ در ناخنهای شما را متوقف میکند و از شیوع آن جلوگیری میکند.
استفاده از روغن درخت چای کاملاً بی خطر است. اما، باید از مخلوط کردن آن با روغن حامل دیگر مانند روغن بادام استفاده کنید. 1-2 قطره روغن درخت چای را با 10-12 قطره روغن حامل مخلوط کنید. 2-3 بار در روز روغن درخت چای را روی ناخنهای آلوده به قارچ خود بمالید. و هر روز این کار را انجام دهید تا بهبود یابد.
استفاده از دهانشویه لیسترینی
لیسترین به عنوان دهانشویه برای همه شناخته شده است. اما، این ماده به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی در اهداف مختلفی از مراقبتهای بهداشتی و پوستی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با متوقف کردن رشد قارچها روی ناخن آلوده به قارچ عالی عمل میکند.
روش استفاده مانند روغن درخت چای است. کافی است دهانشویه لیسترین را درون یک کاسه شیشه ای بریزید و انگشتان خود را برای مدت زمان 10-15 دقیقه درون آن قرار دهید. این کار را هر روز انجام دهید و طی دو هفته نتیجه مثبتی کسب خواهید کرد.
استفاده از روغنهای گیاهی
این کار واقعاً برای ناخنهای آلوده به قارچ بسیار عالی است. انواع مختلفی از روغنهای گیاهی موجود در بازار با توانایی درمان عفونتهای قارچی وجود دارد. در بین آنها روغنهای گیاهی آویشن، دارچین، میخک و لیموترش برای درمان عفونت قارچی ناخن بسیار عالی هستند. همچنین میتوانید برای این منظور از روغنهای نعناع، شمعدانی و اکالیپتوس استفاده کنید.
مانند روغن درخت چای، شما باید با مخلوط کردن با روغن حامل دیگر از روغن گیاهی استفاده کنید. این روغنهای گیاهی رشد قارچها را متوقف کرده و از حمله قارچی در آینده جلوگیری میکنند.
از کرم ضد قارچی موضعی یا پماد استفاده کنید
استفاده از کرم یا پماد موضعی قارچی روش دیگری برای درمان عفونت قارچی در ناخنهای کاشت شده است. بسیاری از درمانهای موضعی OTC در بازار برای قارچهای ناخن موجود وجود دارد. آنها کم هزینه تر و استفاده آسان تری دارند.
لیزر درمانی
لیزر درمانی گزینه دیگری برای درمان قارچ ناخن کاشت است. در لیزر درمانی، سویههای قارچی توسط پرتوهای لیزر از بین میروند. این روش روز به روز محبوبتر میشود. اما، اثر طولانی مدت این درمان به خوبی بررسی نشده است.
داروهای خوراکی
در برخی موارد، از داروهای خوراکی نیز برای درمان عفونت قارچی ناخن کاشت استفاده میشود. (Terbinafine (Lamisil و (itraconazole (Sporanox داروهای خوبی برای درمان عفونت قارچی هستند. اما، بدون مشورت با پزشک از آنها استفاده نکنید. زیرا نیاز به تشخیص وضعیت ناخنهای آلوده به قارچ و تنظیم مقدار دوز دارو بر این اساس دارند.
جراحی
اگر ناخن شما به درمان خوراکی یا موضعی پاسخ نمیدهد، میتوانید از برداشتن ناخن به وسیله جراحی استفاده کنید. در مورد عفونتهای شدید، پزشک ممکن است بخواهد ناخن را جدا کند تا آنها بتوانند دارو را مستقیماً بر روی عفونت موجود در زیر ناخن قرار دهند. پس از درمان ناخن، ناخن شما در نهایت باید دوباره سالم بماند
چگونه میتوان از قارچ ناخن کاشت پیشگیری کرد
- برای نصب و استفاده از ناخنهای مصنوعی به یک فرد متخصص و آموزش دیده مراجعه کنید.
- اطمینان حاصل کنید که وسایل مورد استفاده برای نصب ناخنها استریل شده است.
- قبل از کاشت ناخنهای مصنوعی، ناخنهای طبیعی خود را ضد عفونی کنید.
- برای کاشت ناخنهای مصنوعی از محصولات با کیفیت استفاده کنید.
- اگر مجبور شدید هر روز دست خود را برای مدت طولانی در محیطهای مرطوب و داخل آب نگه دارید، از کاشت ناخن مصنوعی استفاده نکنید.
- برای بیش از 2-3 ماه ناخنهای مصنوعی استفاده نکنید.
- قبل از نصب مجدد مجموعه جدیدی از ناخنها، به ناخنهای خود استراحت دهید.
- در صورت شل شدن ناخن را با یک مورد جدیدتر جایگزین کنید.
- در صورت وجود حساسیت پوستی در نزدیکی ناخن کاشت شده، از ناخن مصنوعی استفاده نکنید.
- مطمئن شوید که ناخنهای شما برای کاشت ناخنهای اکریلیک به اندازه کافی سالم هستند. برای این کار، باید با پزشک مشورت کنید.