5 نکته که باید در مورد عفونت قارچ ناخن بدانیم

  1. خانه
  2. /
  3. انگشتان پا
  4. /
  5. 5 نکته که باید در مورد عفونت قارچ ناخن بدانیم
تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۲

اونیکومایکوز تحت عنوان tinea unguium نیز شناخته می‌شود یک نوع عفونت قارچی ناخن است که ناخن دست و پا را درگیر می‌‌کند و در حدود ۱۰ درصد از بزرگسالان به وجود می‌آید. این نوع عفونت قارچی بیشتر ناخن پا را درگیر می‌‌کند و شیوع آن در ناخن‌های دست مقداری کمتر است. عفونت قارچی ناخن بر اساس نوع قارچ ایجاد کننده عفونت انواع مختلفی دارد. اونیکومایکوز عفونت قارچ ناخن اغلب به علت یک نوع قارچ انگلی که قارچ درماتوفیت نام دارد به وجود می‌آید. اکثر گونه‌های انیکومایکوز علائم و نشانه‌های یکسان عفونت را دارند یعنی ناخن عفونی معمولاً کلفت می‌شود و تغییر رنگ می‌دهد. معمولاً این فرآیند از نوک انگشتان شروع می‌‌شود و به سمت انتهای ناخن یعنی ریشه ناخن پیشرفت می‌کند. هنگامی‌ که عفونت پیشرفت می‌کند ناخن آسیب دیده دچار خارش می‌شود و مقداری دردناک خواهد شد. ناخنی که عفونت می‌کند شکننده خواهد شد و این احتمال وجود دارد که برخی از نقاط ناخن یا همه قسمت‌های آن جدا شوند. معمولا برای درمان عفونت قارچی ناخن باید ناخن را تمیز نگه داشت و از داروهای موضعی ضد قارچ استفاده کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

 پنج واقعیت درباره عفونت قارچی ناخن 


 برخی از حقایق کمتر شناخته شده درباره عفونت قارچی ناخن به شرح زیر می‌باشند:

 عفونت قارچی ناخن خود ناخن را درگیر می‌کند

بعضی افراد اشتباهاً فکر می‌کنند که عفونت قارچی ناخن به این معناست که قارچ تمام بدن آنها را درگیر می‌کند. اما واقعیت چیز دیگری است. عفونت قارچی ناخن، در حقیقت، در همان ناخن یا نقاط اطراف آن باقی می‌ماند و به سایر اعضای بدن منتقل نمی‌شود. اگرچه برخی از انواع عفونت‌های قارچی ممکن است به سایر نقاط بدن منتقل شوند، اما در مورد عفونت قارچی ناخن، آن در ناخن متوقف می‌شود و به سایر بخش‌های بدن گسترش نمی‌یابد.

 ممکن است به سایر نقاط بدن منتشر شود 

عفونت قارچی ناخن ممکن است به سایر نقاط بدن منتشر شود

 اگر عفونت قارچی یکی از ناخن‌های پا را درگیر کند این احتمال وجود دارد که نقاط اطراف را نیز آلوده کند. در برخی از افراد قارچ می‌‌تواند پوست اطراف را نیز درگیر کرده و باعث بروز اختلال پای ورزشکاران شود. گاهی اوقات اگر لباس زیر به ناخن آلوده پا برخورد کند یا به آن کشیده شود می‌تواند به ناحیه تناسلی منتقل گردد. در صورتی که ناخن پا عفونت کرده باشد باید قبل از پوشیدن یا تعویض لباس زیر جوراب بپوشید.

 سن یک فاکتور مهم در بروز عفونت قارچی پا محسوب می‌شود

سن یک فاکتور مهم در بروز عفونت قارچی پا محسوب می‌شود

با بالا رفتن سن ریسک بروز عفونت قارچی ناخن پا افزایش پیدا می‌کند. معمولاً افرادی که ۶۰ سال به بالا سن دارند بیشتر دچار این اختلال می‌‌شوند.

 عفونت قارچی ناخن می‌تواند مسری باشد 

منظور از مسری بودن این نیست که اگر شما با دوست خود بنشینید و حرف بزنید یا قهوه بخورید دچار عفونت قارچی ناخن خواهید شد اما اگر دوست شما دچار عفونت قارچی ناخن شده است و شما تماس و ارتباط بسیار نزدیکی با او دارید باید کاملا احتیاط کنید و اقدامات پیشگیری کننده را انجام دهید. از پوشیدن کفش و جوراب فردی که ناخن پای او عفونت قارچی دارد به شدت خودداری کنید در غیر این صورت ریسک عفونی شدن ناخن پای شما وجود خواهد داشت. اگر به استخر رفتن علاقه دارید می‌‌توانید با پوشیدن کفش مخصوص حمام در اماکن عمومی ریسک بروز عفونت قارچی ناخن را به حداقل برسانید.

 آسیب دیدگی ناخن می‌تواند باعث بروز عفونت شود

اگر به دلیل استفاده از کفش نامناسب، ناخن پا شما آسیب دیده و از ریشه خود جدا شده است، این می‌تواند فضای مناسبی برای رشد عفونت قارچی فراهم کند. میکروارگانیسم‌هایی که باعث بروز عفونت قارچی ناخن می‌شوند، عواملی هستند که در برخی محیط‌ها مانند هتل، حمام و فضاهای عمومی با آنها در تماس قرار می‌گیریم. اگر ناخن خود را آسیب دیده می‌بینید، باید با دقت به بررسی علائم و نشانه‌های عفونت قارچی ناخن پرداخته شود. برخی از علائم و نشانه‌هایی که ممکن است در عفونت قارچی ناخن دیده شوند، شامل تغییر رنگ ناخن به سفید یا زرد، کلفت شدن و یا شکننده شدن آن است.

 سوالات متداول درباره عفونت قارچی ناخن پا


 آیا داروهای خوراکی برای درمان عفونت قارچی ناخن پا وجود دارند؟ 

آیا داروهای خوراکی برای درمان عفونت قارچی ناخن پا وجود دارند

داروهای خوراکی زمانی برای درمان عفونت قارچی ناخن تجویز می‌شوند که روش‌های درمان موضعی و اقدامات خود مراقبتی تاثیری در درمان عفونت ناخن نداشته باشند. مصرف داروهای خوراکی برای درمان عفونت قارچی ناخن می‌تواند باعث بروز برخی عوارض جانبی شود که تعدادی از آن‌ها عبارتند از خارش، سردرد، اسهال و کاهش حس چشایی. ایتراکونازول و تربینافین رایج ترین داروهای ضد قارچ خوراکی هستند که به تدریج باعث از بین رفتن قارچ عامل عفونت ناخن پا می‌شوند. پزشک قبل از تجویز این داروها به بررسی سابقه پزشکی بیمار می‌‌پردازد زیرا این داروها برای همه افراد مناسب نیستند. افرادی که دچار مشکلات کبدی هستند باید از مصرف تربینافین خودداری کنند. ایتراکونازول با برخی از اختلالات در عملکرد قلب ارتباط دارد و ممکن است با سایر داروها از قبیل پیموزاید، کویینیدین، دوفتیلید، و لواستیل متادول واکنش بدهد.

 آیا همیشه امکان درمان عفونت قارچی ناخن وجود دارد؟ 

ممکن است درمان عفونت قارچی ناخن طولانی باشد زیرا برخی از انواع عفونت‌های قارچی ناخن نسبت به داروهای ضد قارچ مقاوم هستند. درمان عفونت قارچی ناخن می‌تواند به تشخیص یک داروی مناسب که در درمان یک عفونت خواص موثر است وابسته باشد.

 آیا لاک ناخن باعث بروز عفونت قارچی می‌شود؟ 

لاک ناخن فاقد نفوذ پذیری است به این ترتیب باعث می‌شود که رطوبت پشت ناخن جمع شود و یک محیط مناسبی را برای رشد و تکثیر قارچ و سایر موجودات ریز میکروسکوپی فراهم نماید. عدم استفاده از لاک ناخن در طول درمان عفونت قارچ ناخن بسیار ضروری است زیرا لاک زدن می‌تواند از میزان اثر گذاری داروهای ضد قارچ بکاهد. به علاوه قسمت برس لاک می‌‌تواند به ابزاری برای انتشار عامل ایجاد کننده عفونت تبدیل شود.

 عفونت قارچی ناخن چگونه درمان می‌شود؟

عفونت قارچی ناخن چگونه درمان می‌شود؟

می‌توان ناخن عفونی را به کمک عمل جراحی خارج کرد. در این روش پزشک از یک ابزار مخصوص برای کنار زدن پوست اطراف ناخن استفاده می‌‌کند و پس از بی ‌حسی موضعی در ناحیه مورد نظر و جلوگیری از احساس درد اقدام به برداشتن ناخن خواهد کرد. ممکن است پزشک تصمیم بگیرد قسمتی از ناخن یا همه اجزای آن را تخلیه نماید. ممکن است پزشک بخواهد به جای انجام عمل جراحی یک پانسمان حاوی اوره را روی ناخن قرار دهد. باید این پانسمان به مدت ۱۰ روز پس از آنکه ناخن نرم شد خشک نگه داشته شود تا پزشک اقدام به خارج کردن ناخن نماید. همچنین می‌توان با استفاده از لیزر به برداشتن ناخن عفونی پرداخت و عفونت قارچ ناخن را درمان کرد. با این حال معمولاً لیزر درمانی عفونت قارچی به غیر از مواردی که مصرف داروهای ضد قارچ تاثیری در بهبود عفونت ناخن نداشته باشد توصیه نخواهد شد.

 آیا عفونت قارچی ناخن مسری است؟

این احتمال وجود دارد که عفونت قارچی ناخن به علت تماس مستقیم یا غیر مستقیم از ناخن آلوده به ناخن دیگر منتقل شود. به عنوان مثال ناخنی که در کنار ناخن عفونی پا قرار دارد به هم ساییده می‌شوند و این امر باعث انتشار عفونت قارچی به پوست و سایر ناخن‌های اطراف خواهد شد. اگر شما دچار عفونت قارچی ناخن هستید و به ناخن آسیب دیده خود دست بزنید این عفونت از طریق دست شما به ناخن‌های دست و سایر ناخن‌های پا منتقل می‌شود و باعث آسیب دیدگی آن‌ها خواهد شد. افرادی که از وسایل مشترک از قبیل جوراب، کفش، لاک ناخن و دستکش و کفش حمام استفاده می‌کنند بیشتر از دیگران در معرض خطر عفونت قارچی ناخن قرار می‌گیرد.

 بهترین روش‌های خانگی برای درمان عفونت قارچی ناخن چیست؟

هیچ گونه روش خانگی برای درمان عفونت قارچی ناخن وجود ندارد که مورد تایید سازمان غذا و دارو باشد با این حال تعداد زیادی از افراد ادعا می‌‌کنند که توانسته‌اند به کمک روش‌های خانگی و مصرف داروهای گیاهی که خواص ضد قارچ دارند به درمان عفونت قارچی ناخن خود بپردازند. استفاده از محصولاتی که حاوی روغن درخت چای هستند روی ناخن آسیب دیده و پوست اطراف آن، مصرف مکمل‌های گیاهی و ویتامین‌ها در درمان این عفونت موثر است زیرا کمبود برخی از ویتامین‌ها به ویژه کمبود ویتامین b می‌‌تواند باعث بروز عفونت قارچی ناخن شود.

 چه تفاوت‌هایی بین انیکومیکوزیس و اونیکولیسیس وجود دارد؟ 

اگرچه انیکومیکوزیس و اونیکولیسیس به لحاظ نوع بیماری و در یک کردن ناخن‌ها شبیه هم هستند تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند که به شرح زیر می‌باشند:

  • منظور از اونیکولیسیس جدا شدن ناخن از پوست است که می‌‌تواند به دلایل مختلف از قبیل آسیب دیدگی ناخن، ضرب دیدگی آن واکنش آلرژیک به محصولات شیمیایی از قبیل انواع شوینده و پاک‌ کننده، لاک ناخن و یا عفونت قارچی ناخن رخ دهد.
  • منظور از اونیکولیسیس عفونت قارچی ناخن است که اگر ناخن عفونی دچار آسیب دیدگی زیادی شود و شکننده گردد یا از پوست جدا شود می‌‌تواند منجر به بروز این اختلال گردد.

 آیا عفونت قارچی ناخن باعث چرک کردن می‌شود؟ 

ظاهر عفونت اطراف ناخن بیشتر شبیه عفونت باکتریایی است تا عفونت قارچی. چرک اطراف ناخن نشان می‌دهد که فرد علاوه بر عفونت ناخن دچار عفونت پوست نیز شده است که در اکثر مواقع در اطراف ناخن به وجود می‌آید. یک نوع باکتری به نام استافیلوکوکوس شایع ترین علت بروز چرک کردن ناخن و پوست است.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان