کامپرشن تراپی برای تسکین درد و ورم پا، رگهای وریدی، واریس و …

  1. خانه
  2. /
  3. پا
  4. /
  5. کامپرشن تراپی برای تسکین درد و ورم پا، رگهای وریدی، واریس و …
تاریخ: ۶ دی ۱۴۰۲

کامپرشن تراپی پا یک روش ساده، ارزان و به طور کلی موثر برای رفع مشکلات گردش خون در ساق پا، مچ پا و کف پا است. اگرچه انجام این روش آسان است، اما خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

کامپرشن تراپی با تقویت پشتیبانی وریدی، گردش خون در ساق پا را افزایش می‌دهد. فشار ملایم تا متوسط ​​به تمام یا قسمتی از یک یا هر دو پا با کمک لباس کامپرشن یا باند اعمال می‌شود. این روش باعث تقویت بافت‌های وریدی و بهبود جریان خون می‌شود. همچنین باعث توزیع بیشتر مواد مغذی به بافت‌های آسیب دیده و کاهش تورم می‌شود.

کامپرشن تراپی مناسب چه افرادی است؟


کامپرشن تراپی برای افرادی که از ناراحتی‌های پا از جمله تورم، مشکلات وریدی، زخم‌ها، ورم لنفاوی و گردش خون ضعیف رنج می‌برند‌، مفید است. این روش توسط ورزشکاران، خلبانان، کسانی که ساعت‌های طولانی در یک موقعیت کار می‌کنند و زنان باردار نیز استفاده می‌شود.

  • خلبانان از روش کامپرشن تراپی استفاده می‌‌‌کنند، زیرا مجبورند برای مدت طولانی در یک فضای تنگ بنشینند، که این امر می‌تواند باعث ضعیف شدن گردش خون شود که به نوبه خود می‌تواند منجر به ترومبوز ورید عمقی (DVT) شود. فشرده‌سازی به کاهش تورم و خطر عوارض ناشی از گردش خون ضعیف کمک می‌کند.
  • ورزشکاران از خستگی عضلانی، شین اسپلینت، کشیدگی لیگامنت، پارگی عضلات و سایر آسیب‌های پا رنج می‌برند. کامپرشن تراپی می‌تواند با بهبود گردش خون در ساق پا از بروز این آسیب‌ها جلوگیری کرده و بهبودی را تسریع کند.
  • کامپرشن تراپی برای افرادی که تمام طول روز روی پاهای خود می‌ایستند از جمله پرستاران، کارگران خرده فروشی، آرایشگر مو و غیره، مفید است. این درمان می‌تواند در عین تسکین فوری درد و تورم، به کاهش خطر مشکلات طولانی مدت سلامتی نیز کمک کند.
  • زنان باردار اغلب به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش وزن دچار تورم رگ‌های واریسی پا و مچ پا و درد اندام تحتانی می‌شوند. جوراب‌های فشاری مخصوص دوران بارداری به منظور کاهش علائم این مشکلات طراحی شده‌اند.
  • کامپرشن تراپی برای بیماران مبتلا به زخم یا زخم وریدی نیز می‌توانند مفید باشد. مطالعات مقایسه‌ای نشان داده است که بیمارانی که جوراب فشاری می‌پوشند در مقایسه با افرادی که جوراب فشاری نمی‌پوشند، سرعت بهبودی بیشتری دارند.
  • حتی کارمندان نیز می‌توانند از کامپرشن تراپی بهره‌مند شوند. ثابت شده است که نشستن طولانی مدت پشت میز، علاوه بر مشکلات متعدد، باعث ضعف گردش خون در پا می‌شود. خوشبختانه، لباس فشرده‌سازی نه تنها می‌تواند به بهبود گردش خون کمک کند، بلکه می‌تواند به بهبود وضعیت بدن نیز کمک کند، که باعث کاهش استرس اسکلتی عضلانی می‌شود.
  • در نهایت، بیماران مبتلا به لنف ادم نیز می‌توانند از کامپرشن تراپی برای کمک به بهبود استفاده کنند. لنف ادم یک بیماری جدی است که سیستم لنفاوی را دچار اختلال می‌کند. این عارضه می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به سایر بیماری‌های مهم مانند سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و چاقی مزمن کند. کامپرشن تراپی با کاهش تورم مزمن مرتبط با لنف ادم، این خطرات را کاهش می‌دهد.

کامپرشن تراپی مناسب

کامپرشن تراپی چگونه تورم در اندام تحتانی را درمان می‌کند؟


اگرچه هنوز چیزهای زیادی در مورد کامپرشن تراپی وجود دارد، مشخص است که فشار وارد شده به سیستم گردش خون باعث افزایش سرعت جریان خون در وریدها می‌شود، که باعث می‌شود که خون به طور موثرتری از طریق سیستم وریدی، تجمع خون و تورم را کاهش داده و درعین حال بهبودی را افزایش دهد.

کامپرشن تراپی

پوشاک و دستگاه‌های کامپرشن


به طور معمول، فشرده‌سازی با پوشیدن لباس‌هایی با طراحی خاص مانند جوراب فشاری یا باند فشاری ایجاد می‌شود. برخی از دستگاه‌های فشرده‌سازی درمانی نیز موجود است.

  • جوراب فشاری و دیگر لباس‌ها: لباس‌های کامپرشن شامل جوراب، جوراب ساق بلند، آستین، شورت و جوراب شلواری در انواع مختلفی از درمان‌ها استفاده می‌شود. شایع‌ترین آنها جوراب و جوراب ساق بلند است، که شامل مدلهای مچ پا، زانو و ران است که همه آنها برای ایجاد فشرده‌سازی تدریجی ساخته شده‌اند. این بدان معناست که آنها بیشترین فشار را در مچ پا وارد می‌کنند و فشار کمتری را در ساق پا وارد می‌کنند. انواع پوشاک کامپرشن در درجات مختلف فشرده‌سازی موجود هستند.
  • باند کامپرشن: باند فشاری می‌تواند به مراقبت از زخم کمک کند. آنها در اندازه‌ها و سبک‌های مختلف، از جمله انواع الاستیک، غیر الاستیک، لوله‌ای و کشش کوتاه، موجود هستند. برخی بیماران از باند چند لایه بهره‌مند می‌شوند.
  • وسایل کامپرشن: دستگاه فشرده‌سازی پنوماتیک متداول(IPC) نیز می‌توانند به مراقبت از زخم کمک کنند. دستگاه فشرده سازی پنوماتیک متداول شامل یک پمپ با یک یا چند کیسه است. کیسه به طور متناوب باد می‌شود که این امر باعث کامپرشن می‌شود. درمان با دستگاه فشرده‌سازی پنوماتیک متداول اغلب همراه با لباس کامپرشن معمولی و باند استفاده می‌شود. یکی از مزایای استفاده از فشرده سازی پنوماتیک متداول این است که می‌توان فشرده‌سازی را به تدریج افزایش یا کاهش داد تا بهبود سریع‌تر انجام شود. با وجود این، درمان با دستگاه فشرده‌سازی پنوماتیک متداول، نسبت به بقیه درمان‌های کامپرشن کمتر رایج است.

میزان کامپرشن ارائه شده چقدر است؟


میزان فشرده‌سازی ارائه شده توسط یک قطعه لباس معمولاً بر حسب میلی‌متر جیوه ، mmHg  اندازه‌گیری می‌شود. برای اسباب فشرده‌سازی درجه بندی شده‌، بیشترین عدد فشار مچ پا است. جوراب‌های فشاری سبک، معروف به “جوراب‌های پشتیبانی” معمولاً کمتر از 20 میلی متر جیوه فشرده‌سازی ایجاد می‌کنند.

سطوح کامپرشن بالاتر معمولاً توسط ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای شرایط جدی‌تر تجویز می‌شود. 20 تا 30 میلی‌متر جیوه معمولا برای درمان ورم، وریدهای واریسی و ادم، استفاده می‌شود، در حالی که 30 تا 40 میلی‌متر جیوه برای ورم‌های شدید‌تر و لنف ادم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در موارد نادر 40 میلی متر جیوه یا بیشتر ممکن است برای مشکلات جدی توصیه شود.

توجه داشته باشید که درجه‌بندی اسباب کامپرشن برحسب کشور متفاوت است. بسیاری از کشورها در حال توسعه سیستم طبقه بندی واحد هستند. اندازه گیری‌های انجام شده برای اندازه دقیق نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

چگونه کامپرشن تراپی انجام دهیم؟


در صورتیکه مشکل پزشکی جدی در پاهای خود دارید، احتمالا پزشک در مورد کامپرشن تراپی با شما صحبت می‌کند. پزشک به شما برنامه خاصی برای آموزش چگونگی پوشیدن اسباب کامپرشن و مدت استفاده از آن ارائه می‌دهد. همچنین سطح کامپرشن برای شما تجویز می‌شود.

اگر از مشکل جزئی‌تری مانند خستگی پا رنج می‌برید، می‌توانید یک جفت جوراب فشاری بدون نسخه خریداری کنید. جوراب‌های فشاری سفارشی نسبتاً ارزان و در دسترس هستند.

گزینه‌های فراتر از کامپرشن تراپی


این که پزشک استفاده از کامپرشن تراپی را در کنار سایر درمان‌های وریدی توصیه کند، چیز عجیبی نیست. افرادی که از موارد شدیدتر وریدهای واریسی رنج می‌برند، ممکن است از ترکیبی از لیزر درمانی برای از بین بردن رگ‌های مشکل‌دار در کنار لباس‌های کامپرشن بهره‌مند شوند. ابلیشن رادیوفرکوئنسی یکی دیگر از راه حل‌های رایج برای کاهش یا از بین بردن مشکل واریس است. هر دو راه حل لیزر و ابلیشن رادیوفرکوئنسی، روشهای سرپایی هستند که رگ‌های واریسی را به وسیله یک پروب کوچک که از طریق یک برش خیلی کوچک وارد می‌شود،‌ می‌بندند و رگ را از بین می‌برد. اسکلروتراپی یکی دیگر از خدمات بالقوه‌ای است که با کامپرشن تراپی ترکیب می‌شود. در طی اسکلروتراپی، یک اسکلروزانت مایع یا فوم به داخل ورید معیوب تزریق می‌شود تا آن را از بین برده و خون را از طریق راه‌های سالمتر عبور دهد.

آیا این نوع درمان معایبی هم دارد؟


کامپرشن تراپی معایب بسیار کمی دارد. برخی افراد دوست ندارند به طور منظم باند را تعویض کنند، یا نمی‌توانند فشار ناشی از کامپرشن تراپی را برای مدت زمان طولانی تحمل کنند. دستگاه فشرده‌سازی پنوماتیک متداول بیماران را ملزم می‌کند که برای مدت طولانی ثابت بمانند. افراد دیگر ممکن است در پوشیدن و درآوردن جوراب ساق بلند کامپرشن مشکل داشته باشن.

در صورتی که کامپرشن تراپی به درستی انجام نشود، ممکن است باعث ایجاد آسیب شود. این معمولاً شامل مشکلات جزئی مانند قرمزی یا حساسیت به لمس، به ویژه در مورد زخم‌های قدیمی است.

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی فشار ایده‌آل برای بیماران را تعیین می‌کنند. سیستم‌های طبقه بندی مختلف و استانداردهای کشورهای مختلف باعث سردرگمی می‌شوند.

خلاصه


کامپرشن تراپی برای درمان بیماریهای وریدی خفیف تا شدید مفید است. این روش در درمان تورم، لنف ادم، خستگی و درد پاها، رگ‌های واریسی و ترومبوز ورید عمقی موثر است. همچنین برای خلبانان، کارگران ثابت، ورزشکاران و زنان باردار مورد استفاده قرار می‌گیرد. درمان شامل استفاده از پوشاک، باند یا وسایلی است که همه آنها مزایا و معایب خود را دارند. کامپرشن روشی نسبتاً ارزان و آسان است و نتایج موثری دارد.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان