قارچ پا کودک: درمان قارچ انگشت و کف پای کودکان با دارو و کرم

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. قارچ پا کودک: درمان قارچ انگشت و کف پای کودکان با دارو و کرم
تاریخ: ۱۲ آبان ۱۴۰۲

پای ورزشکار که با عنوان تینه آ پدیس نیز شناخته می‌شود، نوعی عفونت رایج پا است که توسط قارچ‌هایی به نام درماتوفیت ایجاد می‌شود. وضعیت پای ورزشکار ، ایجاد بثوراتی روی پوست پا است که شایع‌ترین عفونت قارچی پوستی می‌باشد. سه نوع پای ورزشکار وجود دارد که هر نوع از آن بر قسمت‌های مختلفی از پا تاثیر می‌گذارد و می‌تواند متفاوت به نظر برسد. شما می‌توانید اکثر موارد پای ورزشکار کودکان را در خانه و با لوسیون بدون نسخه، کرم یا اسپری درمان کنید . در موارد شدید آن ممکن است پزشک برای کودک قرص یا دارویی را تجویز کند که روی پوست قرار می‌گیرد. تا زمانی که پزشک دستور داده است از دارو استفاده کنید. این دارو کمک می‌کند تا کودک شما از عفونت خلاص شود. همچنین باید پا را تمیز و خشک نگه دارید. قارچ‌ها برای رشد به مکان‌های گرم و مرطوب احتیاج دارند.

دلایل ایجاد قارچ پای ورزشکار چیست؟


پای ورزشکار بر اثر قارچ‌هایی که روی پا و روی لایه بالایی پوست رشد می‌کنند، ایجاد می‌شود. تمام قارچ‌ها در مکان‌های گرم و مرطوب مانند نواحی بین انگشتان پا بهتر رشد می‌کنند.

پای ورزشکاران به راحتی قابل شناسایی است. کودک شما می‌تواند با لمس کردن پا یا انگشتان پاهای شخصی که از آن رنج می‌برد، آن را تشخیص دهد. اما اکثر مواقع، افراد با راه رفتن بر روی سطوح آلوده در نزدیکی استخرهای شنای عمومی یا اتاق‌های عمومی به این عارضه مبتلا می‌شوند. سپس، قارچ‌ها در کفش کودک شما رشد می‌کنند، به ویژه اگر کفش به قدری تنگ و فشرده باشد که هوا نتواند درون کفش و بین انگشتان پا جریان داشته باشد.

اگر فرزند شما چیزی را که دارای قارچ بوده است لمس کند، می‌تواند پای ورزشکار را به افراد دیگر نیز انتقال دهد؛ حتی اگر خود او دچار این عفونت نشود. احتمال ابتلا به پای ورزشکار در برخی افراد بیشتر است. کارشناسان هنوز علت آن را نمی‌دانند. پس از ابتلای فرزند شما به پای ورزشکار، احتمال اینکه دوباره به آن مبتلا شود نیز وجود دارد.

علائم قارچ پای کودکان


علائم قارچ پای کودکان

پای ورزشکار می‌تواند باعث شود پاها و پوست بین انگشتان کودک شما دچار سوزش و خارش شود. همچنین ممکن است روی پوست، بثورات و لک دیده شود. علائم فرزند شما می‌تواند به نوع پای ورزشکاری که مبتلا به آن شده است، بستگی داشته باشد.

  • عفونت بین انگشتان پا معمولاً بین انگشت چهارم و پنجم ایجاد می‌‌شود. در این وضعیت پوست پوسته پوسته شده لایه‌های روی آن جدا شده و ترک بر می‌دارد. ممکن است برخی افراد دچار عفونت باکتریایی نیز باشند که در این وضعیت، تجزیه و آسیب پوست بسیار شدیدتر هم می‌شود.
  • عفونت نوع موکازین می‌تواند با مقداری حساسیت و درد در پا آغاز شود. سپس پوست روی کف پا یا پاشنه پا ضخیم شده و دچار ترک می‌شود. در موارد بد و شدید آن، ناخن‌های پا آلوده می‌شوند و می‌توانند ضخیم شده، خرد شوند یا حتی بیفتند. عفونت قارچی در ناخن‌های پا به درمان جداگانه نیاز دارد.
  • عفونت نوع وسیکولار معمولاً با ایجاد ناگهانی تاول‌های پر از مایع زیر پوست آغاز می‌شود. تاول‌ها معمولاً کف پا قرار دارند اما می‌توانند در هر جایی از پا ظاهر شوند. کودک شما می‌تواند با داشتن این نوع از پای ورزشکار، به یک عفونت باکتریایی نیز مبتلا شود.

چه موقع باید با پزشک تماس بگیرید؟ 


چه موقع باید با پزشک تماس بگیرید؟

در صورت وجود موارد زیر با پزشک تماس بگیرید یا به دنبال مراقبت‌های لازم باشید:

  • اگر کودک تب دارد و به نظر می‌رسد دچار عفونت شده باشد (گسترش قرمزی)
  • اگر از ناحیه بثورات پوستی، چرک تخلیه می‌شود.
  • اگر درد پا بسیار زیاد است.
  • اگر فکر می‌کنید لازم است فرزند شما معاینه شود.
  • اگر بثورات پوستی به بالای پا گسترش پیدا کرده‌اند.
  • اگر سن کودک شما کمتر از ۱۰ سال است.
  • اگر بثورات پوستی با گذشت یک هفته از درمان بهتر نشده‌اند.
  • اگر بثورات پوستی پس از گذشت دو هفته از درمان از بین نرفته‌اند.
  • اگر سوالات یا نگرانی‌های دیگری دارید.

آیا این وضعیت جدی است؟ 


قارچ‌ها در صورت عدم درمان، می‌توانند به ناخن‌های انگشتان پا منتقل شوند و باعث ضخیم شدن و زرد شدن آنها می‌شوند که درمان آن بسیار دشوارتر است. عفونت‌های قارچی بسیار عدوانی هستند و می‌توانند به هر قسمتی از پوست گسترش یابند، از جمله پوست سر، دست‌ها و کشاله ران. انتقال قارچ به سایر نقاط بدن، به ویژه زمانی رخ می‌دهد که کودک شما از یک حوله برای پاها و سایر قسمت‌های بدن استفاده کند. بنابراین، بهتر است همواره هنگام مشاهده علائم، این وضعیت را درمان کنید.

تشخیص


اغلب اوقات پزشک می‌تواند با معاینه پاها بگوید که کودک شما مبتلا به پای ورزشکار شده است. او همچنین درباره هرگونه علائم کودک یا سابقه عفونت قارچی در گذشته سوال خواهد کرد. اگر وضعیت پای ورزشکار در کودک شما غیر عادی به نظر می‌رسد یا اگر درمان‌های قبلی به بهتر شدن آن کمک نکرده است، ممکن است پزشک یک نمونه از پوست یا ناخن را برداشته و برای آزمایش قارچ استفاده کند.

تمام مشکلات پوستی کف پا مربوط به پای ورزشکار نیستند. اگر فکر می‌کنید فرزند شما مبتلا به پای ورزشکار شده است اما قبلاً هرگز به آن مبتلا نشده است؛ ایده خوبی است که برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.

درمان قارچ پای کودکان


درمان قارچ پای کودکان

بسته به شدت عفونت، درمان‌های زیادی برای قارچ پا وجود دارد. این روش‌های درمانی، درمان ضد قارچی نامیده می‌شوند. این درمان‌ها شامل داروهایی هستند که در اشکال مختلف وجود دارند: ژل، کرم، پودر، اسپری یا قرص. در حقیقت بعضی از این داروها را می‌توان بدون نیاز به نسخه از داروخانه‌ها تهیه کرد. پزشک توصیه می‌کند قبل از زدن محصول دارویی، ناحیه آسیب دیده را ضدعفونی کنید. علاوه بر این به طور منظم پای کودک خود را شستشو دهید تا کمک کنید معالجه عفونت قارچی آن طور که باید انجام شود.

اگر علائم بدتر شدند، بهتر است برای تنظیم درمان کودک خود با پزشک مشورت کنید. بهترین روش برای دریافت نوع درمان مورد نیاز کودک شما، مشاوره با متخصص است و البته نوع درمان، به محل قارچ‌ پا نیز بستگی دارد.

پزشکان معمولاً درمان پای ورزشکار را با داروهای ضد قارچ که روی پا زده می‌شوند آغاز می‌کنند. برخی از این داروها به صورت بدون نسخه در داروخانه‌ها موجود هستند. برای درمان هر چه بهتر، بهتر است سریعتر کرم‌های ضد قارچ را روی پا بمالید. این کار را بلافاصله پس از یافتن اولین علائم قارچ پا انجام دهید. این علائم شامل قرمزی و تاول، شکاف پوست یا ترک هستند. ممکن است لازم باشد به مدت چند هفته درمان را ادامه دهید. ممکن است در افرادی که به صورت طولانی مدت به پای ورزشکار مبتلا می‌شوند یا بیماری آنها پس از مدتی عود می‌کند، داروهای ضد قارچ موضعی، بدون بهبودی عفونت صرفاً علائم را تسکین دهند.

داروهایی که از طریق دهان مصرف می‌شوند می‌توانند در درمان عفونت موثرتر باشند. با این حال همچنان ممکن است کودک شما مستعد عود مجدد عفونت باشد و احتمال بروز عوارض جانبی با مصرف داروهای خوراکی وجود داشته باشد.

 درمان خانگی قارچ پای کودک


درمان خانگی قارچ پای کودک

قارچ پا به طور خاص از طریق تماس مستقیم بین افراد در محیط‌های آلوده منتقل می‌شود. به عنوان مثال این بیماری می‌تواند در اتاق‌های رختکن، استخرها، سونا و غیره گسترش پیدا کند. به همین ترتیب استفاده از وسایل و لباس‌های افراد دیگر نیز راهی برای انتقال آسان قارچ‌های پا است. برای از بین بردن کامل قارچ پا در کودکان چند نکته وجود دارد که بهتر است به خاطر بسپارید:

رطوبت را محدود کنید

اولین توصیه برای شما، استفاده از پودر کودک برای خشک کردن پاها است. از این طریق می‌توانید یکی از عواملی که عفونت‌های قارچی دوست دارند را محدود کنید: یعنی رطوبت!

ضدعفونی ناحیه عفونت

ضدعفونی ناحیه‌ای که قارچ‌ها در آن یافت می‌شوند بسیار مهم است. سپس باید از داروهایی که با عفونت‌های قارچی مبارزه می‌کنند، استفاده کنید؛ مانند کرم‌های ضد قارچ.

گیاهان طبیعی نیز خواص دارویی دارند که برای خلاص شدن از این عفونت‌ها بسیار مفید است. بنابراین برخی گیاهان به طور طبیعی خواص ضد قارچ دارند.

از روغن‌های ضروری استفاده کنید

استفاده از روغن‌های ضروری در درمان قارچ‌ها بسیار موثر و مقرون به صرفه است. می‌توانید از روغن اسطوخودوس، روغن درخت چای یا روغن بادام شیرین استفاده کنید.

حمام کردن با جوش شیرین

جوش شیرین می‌تواند یک متحد بسیار قوی در جنگ با قارچ پا باشد. برای این کار چهار یا پنج قاشق غذاخوری از این عنصر طبیعی را در یک لیتر آب گرم مخلوط کنید.

در مرحله بعدی پای کودک خود را به مدت ۱۵ دقیقه در ظرف آب بگذارید و سپس آن را کاملاً خشک کنید تا هیچ اثری از مایع بین انگشتان پا باقی نماند.

در نهایت برای استفاده از تمام مزایای جوش شیرین مقدار کمی از آن را روی جوراب‌های کودک بپاشید. به این ترتیب در تمام طول روز و در طول تمام فعالیت‌های کودک، رطوبت از پاهای او جذب می‌شود.

پابرهنه راه نروید 

هنگامی که کودک شما به مکان‌هایی مانند استخر، سواحل، سونا و حمام بخار می‌رود، همیشه مانع پابرهنه راه رفتن او شوید. همیشه از او بخواهید تا در فضاهای عمومی و نواحی مرطوب، دمپایی یا صندل بپوشد. علاوه بر این دمپایی‌ها و صندل‌ها باید از جنس پلاستیک باشند تا از آلودگی و رطوبت جلوگیری شود.

در نهایت به خاطر داشته باشید که در اکثر موارد قارچ‌های پا را می‌توانید با داروهای بدون نسخه درمان کنید. درمان آنها دو تا چهار هفته طول می‌کشد و در ۸۰ درصد موارد موفقیت آمیز است. اما در موارد خاص، اگر عفونت دردناک شده، گسترده است یا با درمان های اولیه بهبود پیدا نمی‌کند؛ به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشید.

بازگشت به مدرسه


  • عفونت پای ورزشکار به راحتی به دیگران منتقل نمی‌شود. قارچ‌ها نمی‌توانند روی پوست‌های خشک یا معمولی رشد کنند.
  • لازم نیست مانع به مدرسه رفتن کودکان دچار پای ورزشکار شوید. کودک شما می‌تواند به باشگاه برود یا حتی ورزش کند.
  • شما حتی می‌توانید جوراب‌های او را با ماشین لباسشویی معمولی بشویید و برای شستن آنها نیازی به آب داغ نیست.

 مدت زمان انتظار برای درمان


معمولاً از چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد تا عفونت به درمان پاسخ دهد. حتی پس از معالجه مناسب، اگر پای کودک شما مجدداً در معرض قارچ‌‌ها یا در شرایط گرم قرار بگیرد و عرق کند، می‌تواند دوباره به راحتی به عفونت قارچی مبتلا شود. به همین دلیل بسیاری از افراد مبتلا به عفونت پای ورزشکار تا سال‌ها با این وضعیت درگیر هستند و بیماری به بازگشت مجدد خود ادامه می‌دهد. اغلب لازم است پس از درمان موفقیت‌آمیز عفونت قارچی، در نحوه مراقبت از پاهای فرزندان خود و آنچه که کودک می‌پوشد نیز تغییراتی ایجاد کنید.

پیشگیری


معمولاً چند هفته استفاده از داروهای موضعی روی پاها می‌تواند پای ورزشکار را در افرادی که علائم جدید یا کوتاه مدت دارند، درمان کند. عفونت‌های پای ورزشکار مزمن یا عود کننده نیز می‌توانند از این طریق درمان شوند. اما ممکن است لازم باشد علاوه بر چندین هفته ادامه درمان، در مراقبت از پاهای خود نیز تغییرات چشمگیری ایجاد کنید. در موارد شدیدتر عفونت قارچی ممکن است لازم باشد به دنبال مصرف داروهای خوراکی باشید . در صورت عدم پیروی از دستورالعمل‌های مربوط به پیشگیری، حتی پس از درمان موفقیت‌آمیز نیز مجدداً در معرض خطر عفونت قرار خواهید داشت. عود مجدد عفونت شایع است.

چگونه می‌توانم از ابتلای فرزند خود به عفونت قارچی پیشگیری کنم؟ 


چگونه می‌توانم از ابتلای فرزند خود به عفونت قارچی پیشگیری کنم؟

بی‌تردید مهم‌ترین دستورالعمل این است که مراقب پاهای آنها باشید تا از ابتلای آنها به قارچ جلوگیری کنید. در اینجا چندین نکته کاربردی برای اطمینان از تمیز نگه داشته شدن پای کودکان وجود دارد :

  • همیشه پاهای کودک را تمیز و خشک نگه دارید.
  • به صورت روزانه پاهای کودک را با آب و صابون بشویید.
  • پوست بین انگشتان پا را به خوبی خشک کنید.
  • از پودر جاذب رطوبت استفاده کنید.
  • از جوراب‌های نخی یا پشمی جاذب استفاده کنید.
  • اجازه ندهید کفش‌های تنگ بپوشد.
  • جوراب‌های کودک را پس از تعریق زیاد عوض کنید.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان