درد پا در کودکان نشانه چیست؟ چه زمانی درد پای کودک را جدی بگیریم؟

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. درد پا در کودکان نشانه چیست؟ چه زمانی درد پای کودک را جدی بگیریم؟
تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

اگر فرزند شما به طور مرتب از درد پا رنج می‌برد، احتمال قوی وجود دارد که او ممکن است از دردهای در حال رشد رنج ببرد. با این وجود، گاهی اوقات ممکن است فقط دردهای در حال رشد نباشد که ممکن است باعث ایجاد ناراحتی در پای کودک شما شود، گاهی اوقات ممکن است این درد به دلیل شرایط پزشکی مختلف وجود داشته باشد. درد پا در کودکان بسیار شایع است و ممکن است به دلایل مختلف بروز کند. به منظور تعیین علت واقعی درد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک به شما در تعیین دلایل درد پا در کودکان و چگونگی مدیریت مؤثر آن با درمان‌های مختلف کمک خواهد کرد.

چه عواملی باعث ایجاد درد پا در کودکان می‌شود


كودكان كم سن و سال بسيار فعال هستند و بيشتر وقت خود را براي گذراندن در خانه و نيز در خارج از خانه می‌گذرانند ، بنابراين ممكن است پاهاي آن‌ها دچار درد شود. با این وجود، به غیر از این، دلایل بسیار دیگری برای وجود درد در پاهای کودک وجود دارد:

جراحات

درد پا در کودکان

هرگونه آسیب از قبیل کشش، پیچ خوردگی، شکستگی یا سایر صدمات ممکن است باعث ایجاد درد در پای کودک شما شود. اگر کودک شما به دلیل هرگونه آسیب دیدگی، دچار درد پا شد، مهم است که برای همان کارها فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.

پای ورزشکاران

پای ورزشکاران را می‌توان با خارش شدید بین انگشتان پا مشخص کرد و ممکن است باعث شود پوست پا پوسته پوسته ، خشک و زبر شود. این بیماری یک عفونت قارچی است که ممکن است کودک شما با پوشیدن جوراب‌های آلوده و غیره از استخر، بگیرد.

بیماری سیور (Sever’s Disease)

بیماری سیور

بیماری سیور ممکن است به دلیل رشد زائده‌های استخوانی در پای کودک ایجاد شود. زائده‌های رشدی می‌توانند منجر به درد جدی در پاهای کودک شوند. او احساس درد شدید در پاشنه پا خواهد کرد. این مورد در کودکانی که در ورزش یا سایر فعالیت‌های فضای باز فعالیت دارند بیشتر متداول است.

کف پای صاف

کف پای صاف

اگر کودک شما از درد پا شکایت دارد که ممکن است تا مچ پا و ماهیچه‌های ساق پای او وجود داشته باشد، احتمالاً کودک شما از صافی کف پا رنج می‌برد.

کفش‌های نامناسب

بعضی اوقات اگر کودک شما کفش مناسب نپوشد یا کفش‌های خیلی تنگ بپوشد ممکن است بچه‌ها دچار درد پا شوند. کفش‌های تنگ یا نامناسب ممکن است باعث ایجاد تاول و پوستی زبر روی پای کودک شما شود که ممکن است منجر به درد بیش از حد شود.

بونیون ها (Bunions)

اگر کودک شما بیشتر از قسمت قوس کف پا استفاده می‌کند، ممکن است بر روی مفصل در پایه انگشت بزرگ ظاهر شود که ممکن است از یک طرف پا بیرون زده باشد. این وضعیت همچنین ممکن است به دلیل هر نوع ناهنجاری پا هنگام تولد یا دلایل ژنتیکی رخ دهد و ممکن است باعث درد شود.

ناخن‌های رشد نکرده

گاهی برداشتن نادرست ناخن‌های پا ممکن است باعث شود که ناخن در لبه‌ها خمیده شود و در پوست شما فرو رود. این امر ممکن است باعث شود که پوست اطراف ناخن قرمز، زبر شده و باعث ایجاد درد شود.

زگیل‌های کف پا (پلانتار )

زگیل‌های کف پا (پلانتار )

غالباً این زگیل‌ها با ضایعات دانه دانه اشتباه گرفته می‌شوند، و زگیل‌های کف پا به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می‌شوند و بسیار مسری هستند. این زگیل‌ها ریشه‌های خود را در پوست تعبیه کرده‌اند و ممکن است هنگام راه رفتن باعث درد و ناراحتی شدید شوند.

فاشیتیس کف پا (Plantar Fasciitis)

این وضعیت ممکن است به دلیل تحریک فاشیتیس پلانتار، که نوار ضخیمی از بافت‌های همبند است، رخ دهد. این علائم ممکن است شامل دشواری در راه رفتن، حساسیت در پا و درد شدید پاشنه پا باشد که معمولاً در ساعات صبح برجسته تر است.

تاندونیت آشیل‌ها

این وضعیت ممکن است کودکانی را که ممکن است فعالیت بدنی بیشتری را انجام دهند، تحت تأثیر قرار دهد. افزایش فعالیت ممکن است به پاشنه پا و قسمت پشت پا فشار بیاورد و باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود.

موارد ذکر شده برخی از دلایل درد پا یا گرفتگی پا در کودکان است. اگر هر یک از این شرایط را در فرزند خود مشاهده کردید، می‌توانید اقدامات مختلف درمانی را برای کاهش درد انجام دهید.

5 نشانه هشدار دهنده درد پا در کودکان


5 نشانه هشدار دهنده درد پا در کودکان

هر دردی که بیش از چند روز طول بکشد یا آن‌قدر شدید باشد که بتواند راه رفتن کودک را محدود کند ، باید فوراً توسط یک متخصص ارتوپدی و پا ارزیابی شود. بسیاری از مشکلات پا یا اندام‌های پایینی در بزرگ‌سالی ناشی از مشکلات درمان نشده در دوران کودکی و نوجوانی است. بسیاری از این مشکلات معمولاً در دوران کودکی به طور مؤثر برطرف می‌شوند و هرچه زودتر درمان شود ، به احتمال زیاد می‌تواند نتیجه مثبت داشته باشد.

درد پا و اندام تحتانی در کودکان اغلب بی اهمیت به نظر می‌رسد. این امر به این دلیل است که علائم و نشانه‌ها اغلب ظریف هستند و بعضی اوقات کودکان به صورت اشتباهی مشکل خود را توضیح می‌دهند. به همین دلیل، در اینجا پنج علامت هشدار دهنده وجود دارد که والدین باید در فرزندان خود مراقب آن باشند:

کودکان شما نمی‌توانند در کنار همسالان خود باشند

اگر کودکان در ورزش یا بازی در حیاط خلوت عقب بیفتند ، ممکن است به این دلیل باشد که پا یا پاهای آن‌ها خسته شده است. خستگی در کودکان در نتیجه پاهای صاف است. عضلات پا به راحتی خسته می‌شوند زیرا پاها همان طور که باید عمل نمی‌کنند.

 

کودکان به طور داوطلبانه از فعالیت‌هایی که معمولاً از آن‌ها لذت می‌برند ، کنار می‌کشند

اگر تمایلی به مشارکت نداشته باشند، ممکن است به دلیل درد پاشنه باشد – مشکلی که اغلب در کودکان بین 8 تا 14 سال مشاهده می‌شود – استرس تکراری از ورزش ممکن است باعث فشار عضلانی و التهاب صفحه رشد، ناحیه‌ای ضعیف در قسمت پشت و از پاشنه کودک شود

آن‌ها نمی‌خواهند پاهای خود را به شما نشان دهند

کودکان ممکن است احساس درد کنند یا متوجه تغییر ظاهر پاها یا ناخن‌های خود شوند اما به والدین خود نگویند زیرا آن‌ها از مراجعه به مطب پزشک می‌ترسند. ما والدین را ترغیب می‌کنیم كه از سن جوانی عادت كنند كه پای فرزندشان را بازرسی كنند. به دنبال تغییراتی مانند کالوس، رشد توده مانند در زیر پوست، تغییر رنگ پوست، یا قرمزی و تورم در ناخن‌های پا باشند.

کودک شما غالباً در هنگام بازی کردن زمین می‌خورد

افتادن‌های مکرر ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکلاتی در انگشت پا، مشکلات تعادلی یا شرایط عصبی عضلانی باشد.

کودک از درد شکایت دارد

هیچ‌گاه طبیعی نیست که کودک دچار درد پا شود. آسیب‌ها ممکن است جزئی به نظر برسند، اما اگر درد یا تورم بیش از چند روز طول بکشد، پای فرزندتان را معاینه کنید.

علائم دیگر

علائم دیگر

بعضی اوقات ممکن است داروهای خانگی یا معالجه برای کودک شما مؤثر نباشد و ممکن است کودک شما به کمک پزشکی نیاز داشته باشد. در زیر شرایط خاصی وجود دارد که باید با پزشک خود مشورت کنید:

  • هرگونه علائم عفونت روی پای فرزند شما، که شامل تب، لکه‌دار شدن هر جایی از پا، قرمزی، درد شدید و غیره می‌باشد.
  • اگر پای کودک شما به طور مکرر دچار بی حسی می‌شود.
  • اگر متوجه شدید پای کودک در وضعیت اصلی خود نیست یا پیچ خورده به نظر می‌رسد.

اگر پای بچه تان وقتی آن را روی زمین می‌گذارد، ثابت نیست.

  • اگر کودک شما هنگام ایستادن روی پاهای خود مشکل دارد.

در صورت مشاهده شرایط فوق، پزشکان توصیه می‌کنند که از پزشک کمک بگیرید.

راه‌های درمان درد پا در کودک


اگر به دنبال برخی اقدامات درمانی در منزل برای درمان درد پا در فرزند خود هستید، موارد زیر می‌تواند مفید باشد:

راه‌های درمان درد پا در کودک

کفش و کفی مناسب

کفش و کفی مناسب

اگر فرزند شما از درد پا شکایت دارد و شما می‌توانید تشخیص دهید که این مشکل به دلیل پوشیدن کفش است، بنابراین ایده خوبی خواهد بود که کفی مناسبی را در کفش کودک خود قرار دهید. کفی اضافی نه تنها راحتی بیشتری را فراهم می‌کند بلکه ممکن است به کاهش درد در پای شما کمک کند. با این حال، اگر این درد ناشی از کفش نامناسب یا نادرست است، ایده خوبی است که آن کفش را کنار بگذارید و یک جفت کفش مناسب برای فرزند خود تهیه کنید.

کف پا را در آب خیس کنید

کودک خود را تشویق کنید که پس از یک روز فعال ، پای خود را در آب گرم خیس کند. حمام آب گرم نیز ممکن است کمک کند. حمام گرم به عضلات خسته کمک می‌کند تا عضلات خود را شل کنند و باعث تسکین درد شوند و همچنین باعث خواب بهتر می‌شوند.

رژیم غذایی

به رژیم غذایی کودک خود توجه کنید زیرا گاهی اوقات برخی از بیماری‌ها به دلیل کمبود تغذیه ای در فرزند شما رخ می‌دهد. میزان آهن كودك خود را افزایش دهید زیرا آهن بیشتر در بدن می‌تواند به رفع مشکلات بهداشتی مختلف كمك كند.

درمان پزشکی

اگر پزشک دارویی را برای درمان درد پای کودک شما تجویز کرده است ، حتما مطمئن شوید که کودک شما این داروها به موقع مصرف می‌کند. هیچ داروی بدون نسخه به کودک خود ندهید. اگر می‌خواهید هر دارویی به شما ارائه شود، برای پزشک خود مجوز همین را بخواهید.

استراحت، یخ درمانی، فشرده سازی، بالا بردن پا

استراحت ، یخ درمانی، فشرده سازی ، بالا بردن پا

اگر درد ناشی از فشار مستمر روی پاها باشد، پس ایده خوبی خواهد بود که استراحت، یخ درمانی، فشرده سازی و بالا بردن پا را امتحان کنید. این ممکن است به شما کمک کند تا چند ساعت از درد پای کودک خود مراقبت کنید.

ورزش

ورزش

هنگامی که کودک شما احساس بهتری پیدا می‌کند و درد وی فروکش می‌کند، او را در فعالیت‌های جسمی سبک تا متوسط قرار دهید. پزشک ممکن است چند تمرین را برای کودک شما توصیه کند.

عصا

اگر در شرایط بحرانی، پزشکتان استفاده از عصا را توصیه می‌کند، می‌توانید از آن‌ها نیز استفاده کنید. اگر درد پاها حتی بعد از گذشت چند روز فروکش نکرد، برای همین توصیه‌های پزشک خود را انجام دهید. اگر به نظر می‌رسد که این مورد پیچیده تر است، پزشک حتی ممکن است توصیه به ویزیت به پزشک متخصص ارتوپدی کند.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان