درمان خار پاشنه با شاک ویو تراپی: هزینه، مزایا، مراحل و عوارض

  1. خانه
  2. /
  3. پا
  4. /
  5. درمان خار پاشنه با شاک ویو تراپی: هزینه، مزایا، مراحل و عوارض
تاریخ: ۶ دی ۱۴۰۲

خار پاشنه پا (که به آن خار کالکانئال نیز گفته می‌شود) یک خار استخوانی است که گاهی اوقات در زیر پا دیده و احساس می‌شود. این خار از رسوب کلسیم ساخته شده و ممکن است به شکل نوک‌دار، قلاب‌دار یا طاقچه مانند باشد. شکل‌گیری خار پاشنه پا دلایل متعددی دارد اما غالباً در افراد مبتلا به پلانتر فاشیاتیس یا التهاب فاسیای کف پا دیده می‌شود. فاسیا بافتی است که در کف پا بوده و پاشنه پا را به انگشتان پا متصل می‌سازد. شاک ویو تراپی یک دستگاه چند منظوره است که مهم‌ترین کاربرد آن در تسکین سریع درد و بازیابی توانایی‌های حرکتی است. شاک ویو تراپی در کنار روش‌های درمانی بدون نیاز به عمل جراحی و بدون نیاز به مصرف داروهای مسکن یک روش عالی برای تسریع روند بهبودی و درمان بسیاری از دردهای حاد و مزمن مانند درد ناشی از خار پاشنه پا است.

متخصصین کلینیک چند تخصصی پا (پدورتیک) امید بعد از معاینه دقیق بیمار و انجام عکس‌برداری‌های لازم برای تشخیص ارجاعی نبودن درد، برنامه درمانی پلکانی را تجویز می‌کنند. این رویکرد درمانی از روش‌های ساده آغاز می‌شود.

خار پاشنه در بسیاری از افراد همراه با اقدامات درمانی اولیه نظیر استراحت کردن، استفاده از یخ، مصرف داروهای ضدالتهابی، انجام حرکات کششی، استفاده از ارتوزها و اقدامات فیزیوتراپی به سرعت بهبودی می‌یابد. اگر خار پاشنه با این اقدامات درمانی ساده درمان نشود، متخصصین روش‌های دیگری مانند شاک ویو تراپی را پیشنهاد خواهند کرد. در صورت مؤثر نبودن این درمان‌ها متخصصین از اوزون تراپی برای درمان خار پاشنه استفاده خواهند کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

 علل شکل‌گیری خار پاشنه پا


خار پاشنه پا در 70 درصد بیماران مبتلا به التهاب فاسیای کف پا اتفاق می‌افتد. فاسیای کف پا یکی از مهم‌ترین ناقل‌های وزن در پا حین راه رفتن و دویدن است. زمانی که فاسیای کف پا دچار التهاب می‌شود ممکن است خار پاشنه در قسمتی بین فاسیا (بافتی که قوس کف پا را تشکیل می‌دهد) و استخوان پاشنه پا شکل بگیرد.

خار پاشنه پا بیشتر در زنان دیده می‌شود و ممکن است با برخی بیماری‌های دیگر مانند استئوآرتریت، آرتریت‌های راکتیو (بیماری ریترز) و انکیلوز اسپوندیلیت ارتباط داشته باشد.

برخی از دلایل دیگر ابتلا به خار پاشنه پا عبارتند از:

  • استفاده بیش از حد: فعالیت‌هایی نظیر دویدن و پریدن به خصوص اگر روی سطوح سخت انجام شوند ممکن است باعث شکل‌گیری خارهای استخوانی در زیر پاشنه پا یا قوس پا شوند
  • چاقی و اضافه وزن: هر چه وزن بیشتری روی پا باشد احتمال شکل‌گیری خارهای استخوانی نیز افزایش می‌یابد.
  • استفاده از کفش‌های نامناسب: استفاده از کفش‌های نامناسب (مانند دمپایی‌ها) یا کفش‌هایی که سایز آنها برای پا مناسب نیست ممکن است باعث شکل‌گیری خار پاشنه پا شوند.

 نشانه‌های خار پاشنه پا


غالباً خار پاشنه پا دردناک نیست بلکه التهاب فاسیای کف پا است که باعث درد و سوزش می‌شود. درد پاشنه پا در هنگام صبح که از خواب بیدار می‌شوید تشدید می‌شود (برخی افراد گفته‌اند که احساس می‌کنند چاقویی در پاشنه پای آنها فرو می‌رود) و گام برداشتن برای خروج از رختخواب دشوار می‌شود.

این بدان دلیل است که کف پای شما در هنگام شب به شکل خم‌شده در حال استراحت بوده است (به طور مثال، انگشتان پای شما رو به پایین بوده‌اند) و باعث شده است که فاسیای کف پای شما منقبض شود. زمانی که شما روی پای خود فشار وارد می‌کنید، فاسیای آن کشیده می‌شود و در نتیجه دچار درد می‌شود. زمانی که شما شروع به حرکت می‌کنید، فاسیای شما شل شده و پس از مدتی راه رفتن یا دویدن، درد به تدریج برطرف می‌شود (البته ممکن است شما هنوز درد مبهمی احساس کنید).

برخی علائم دیگر ابتلا به خارهای پاشنه پا عبارتند از:

  • وجود برجستگی کوچک و قابل مشاهده: در عکس‌های گرفته شده با اشعه ایکس، یک خار پاشنه ممکن است تا 1.5 سانتی‌متر رشد کند.
  • التهاب و تورم
  • سوزش، احساس گرما
  • حساسیت به لمس که باعث می‌شود در هنگام راه رفتن با پای برهنه درد داشته باشید.

 تشخیص


پزشک ممکن است از شما در مورد سوابق درد پاشنه پا سؤالاتی پرسیده و پاهای شما را برای بررسی حساسیت به لمس در کف پا و در نزدیکی پاشنه پا مورد معاینه قرار دهد. وی ممک است از شما بخواهد که پاهای خود را خم کنید تا درد و دامنه حرکتی آن را مورد ارزیابی قرار دهد. وی همچنین پاشنه پای شما را به طور چشمی بررسی کرده تا برآمدگی‌هایی که ممکن است به وجود آمده باشند را ببیند.

تشخیص خار پاشنه پا پس از این که برآمدگی‌های استخوانی کف پا در عکس‌های گرفته شده با اشعه ایکس در نقطه‌ای که فاسیای کف پا به استخوان پاشنه پا متصل می‌شود مشاهده شد تأیید می‌شود.

درمان خار پاشنه بدون جراحی


درمان خار پاشنه بدون جراحی

اقدامات درمانی برای درمان خار پاشنه پا شامل استراحت کردن، فیزیوتراپی، استفاده از ضربه‌گیرهای پاشنه پا، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (ایبوپروفن، استامینوفن و…)، تزریق کورتیزون، نوارپیچی، اصلاح کفش، استفاده از اسپیلنیت های شبانه و گچ گرفتن می‌شود. یکی از بهترین و اثربخش‌ترین اقدامات درمانی استفاده از کفی‌های طبی است

استفاده از کفی‌های طبی یک اقدام درمانی اولیه و محافظه‌کارانه بوده و روشی ساده برای تسکین درد ناشی از وجود خارهای استخوانی است. پدهای پاشنه پا، کفی پاشنه و کفی‌های مرتبط با قوس کف پا در سایزهای مختلف طراحی شده‌اند تا به راحتی پس از قرار گرفتن در کفش با پای بیمار سازگار شده و به طور اثربخشی درد ناشی از ابتلا به التهاب فاسیای کف پا را تسکین دهند. این کفی‌ها از مواد خاصی ساخته شده‌اند تا بتوانند نیازهای آناتومی پا را تأمین نمایند. طراحی این کفی‌ها به گونه‌ای است که حداکثر حمایت را از اطراف ناحیه‌ای که دچار التهاب شده است فراهم کنند. این کفی‌ها انعطاف‌پذیر بوده در نتیجه هنگامی که راه می‌روید یا می‌دوید اثرات ناشی از ابتلا به التهاب فاسیای کف پا و دیگر بیماری‌های دردناک را بدون این که باعث ناراحتی شما باشند و در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کنند کاهش می‌دهند.

 شاک ویو تراپی چیست؟


شاک ویو تراپی چیست

شاک ویو تراپی از نظر طبی تأیید شده و در درمان آسیب‌دیدگی‌های مزمن بافت‌های نرم و برخی بیماری‌های استخوانی بسیار مؤثر است.

شاک ویو تراپی یک روش غیرتهاجمی و غیر الکتریکی است که با امواج صوتی پرانرژی که از طریق پراب دستی دستگاه از بدن عبور داده می‌شوند کار می‌کند. شاک ویوها گردش جریان خون را در ناحیه هدف به سرعت افزایش داده و بافت اسکار فیبروز را که به مرور زمان به خصوص در اثر ابتلا به بیماری‌های مزمن ایجاد شده است از بین می‌برد.

علت اثربخشی شاک ویو تراپی این است که بافت‌های اسکار را از بین می‌برد. بر خلاف بافت‌هایی که به طور عادی کشیده می‌شوند، بافت اسکار خاصیت ارتجاعی ندارد و مانع انجام حرکات و عملکردها می‌شود بنابراین باعث ضعیف شدن بافت‌های سالم اطراف نیز شده و غالباً درد و آسیب‌دیدگی‌های بیشتری ایجاد می‌کند. شاک ویو تراپی با افزایش گردش جریان خون و از بین رفتن بافت اسکار، بازسازی سلولی را تحریک کرده و سرعت بهبودی و تسکین درد را افزایش می‌دهد. پس از این عملکردهای عادی در بدن بازیابی می‌شوند.

آیا استفاده از روش درمانی شاک ویو تراپی محدودیت یا منع استفاده دارد؟


در برخی موارد نمی‌توان از شاک ویو تراپی استفاده کرده که عبارتند از:

  • در دوران بارداری
  • در صورت استفاده از صفحه‌های رشد باز – این روش برای افراد زیر 18 سال مناسب نیست
  • روی پین‌ها و پلیت های فلزی
  • ابتلا به تومورهای بدخیم
  • بیماری‌های عصبی یا بیماری‌های مرتبط با گردش خو
  • ابتلا به عفونت‌ها
  • اگر بیمار داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کند.

 در جلسات شاک ویو تراپی چه انتظاری باید داشت؟


شاک ویو تراپی برای شما به طور کامل توضیح داده می‌شود و درمان آغاز می‌گردد. جلسات شاک ویو تراپی معمولاً بین 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد و با درمان‌های دستی مرتبط مانند رهاسازی مایوفاشیال یا سوزن زنی خشک ادامه می‌یابد.

درد در بیشتر بیماران کاهش می‌یابد. گاهی اوقات ممکن است تا چند ساعت پس از درمان، درد پراکنده‌ای احساس شود که احتمالاً تا 24 ساعت طول خواهد کشید.

دیگر کاربردهای شاک ویو تراپی


شاک ویو تراپی در درمان طیف گسترده‌ای از مشکلات بافت‌های نرم و بافت‌های استخوانی بدن مؤثر واقع می‌شود. در اینجا به برخی بیماری‌هایی که به کمک شاک ویو تراپی به طور اثربخشی درمان شده و بیمار می‌تواند عملکرد طبیعی خود را پس از به کارگیری این روش درمانی بازیابد اشاره می‌کنیم:

  • التهاب فاسیای کف پا
  • درد شانه مانند ضایعات کلسیفیک روتاتور کاف و خارهای استخوانی
  • اپیکوندیلیت جانبی (آرنج تنیس‌بازانی یا تنیس البو)
  • اپیکوندیلیت داخلی (آرنج گلف بازان)
  • التهاب تاندون پاتلار (زانوی پرش کنندگان)
  • سندروم فشار تیبیال (درد ساق پا)
  • التهاب تاندون آشیل
  • درد لگن
  • درد پاشنه پا
  • ناهنجاری‌های مزمن گردن

 احتمال موفقیت‌آمیز بودن شاک ویو تراپی چقدر است؟


پس از 3 تا 4 جلسه درمان شاک ویو تراپی، بیش از 80 درصد بیماران کاهش درد و دست‌یابی به درجاتی از عملکرد طبیعی بدن را تجربه خواهند کرد.

تحقیقات در مورد این تکنولوژی به روز به طور مستمر در حال انجام است و آخرین گزارش‌ها تأیید می‌کنند که شاک ویو تراپی یک روش درمانی مؤثر برای درمان آسیب‌دیدگی‌های بافت نرم، تسکین درد و درمان برخی بیماری‌های استخوانی مانند خارهای پاشنه پا است.

هنگام سرمایه‌گذاری روی تکنولوژی پیشرفته‌ای نظیر شاک ویو تراپی باید از دقت، اعتبار و اطمینان تجهیزات آن مطمئن شد و همچنین باید پشتوانه‌ای از تحقیقات مبتنی بر شواهد نیز داشت.

 انجام شاک ویو تراپی چه احساسی ایجاد می‌کند؟


اپیلیکاتور شاک ویو تراپی روی ناحیه آسیب‌دیده قرار داده می‌شود و ممکن است باعث بروز ناراحتی خفیفی در طول درمان شود. شاک ویو تراپی فقط 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد که البته زمان آن به شدت و محل آسیب‌دیدگی بستگی دارد.

 برای دست‌یابی به نتایج مطلوب به چند جلسه شاک ویو تراپی نیاز است؟


معمولاً بیماران به 3 تا 5 جلسه درمانی نیاز دارند و البته نتایج را می‌توانند بلافاصله پس از جلسه اول احساس کنند. درد در جلسه دوم درمان باید بیشتر کاهش پیدا کرده و در جلسه سوم به میزان چشمگیری تسکین می‌یابد. پزشک همچنین برخی حرکات کششی و تقویتی را به بیمار آموزش می‌دهد تا در کنار شاک ویو تراپی انجام دهد تا در بلند مدت به نتایج بسیار عالی دست یابد.

 آیا شاک ویو تراپی عوارض و عواقب احتمالی نیز دارد؟


عوارض جدی و مهمی پس از شاک ویو تراپی دیده نشده است. برخی افراد ممکن است دچار کبودی موضعی شوند و برخی دیگر نیز ممکن است در مدت زمان کوتاهی احساس ناراحتی داشته باشند. شاک ویو تراپی در مقایسه با عمل‌های جراحی بسیار مطمئن‌تر بوده و باید قبل از انجام عمل‌های جراحی مورد توجه قرار گیرد.

 سؤالات رایج


اگر مشکلات بلند مدت باشند آیا برای استفاده از شاک ویو تراپی برای درمان آنها دیر شده است؟

خیر! افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن، امید تازه‌ای به شاک ویو تراپی پیدا کرده‌اند. این افراد در نهایت یک روش غیر جراحی برای درمان مشکلات خود دارند. اگر شما همه اقدامات را امتحان کرده‌اید، دلسرد و ناامید نشوید، این یک روش جدید مبارزه با درد است!

 چگونه بفهمم که شاک ویو تراپی یک روش مؤثر و مناسب برای من است؟

پزشک، شما را تحت معاینه‌ای جامع قرار خواهد داد و در صورت لزوم انجام آزمایش‌های تشخیصی را به منظور تعیین بهترین روش درمانی برای شما تجویز خواهد شد. هدف هر پزشک، ارائه بهترین راهکار برای تسکین درد است. پزشک ممکن است به کارگیری روش شاک ویو تراپی یا روش‌های دیگر را به شما توصیه کند. وی بر اساس بیماری و وضعیت فردی شما کمک خواهد کرد تا تصمیم درمانی درستی بگیرید.

 چه موقع باید شاک ویو تراپی را مورد توجه و ملاحظه قرار داد؟

اگر از بیماری شما بیش از 6 ماه می‌گذارد و حداقل سه روش درمانی اولیه و محافظه‌کارانه را امتحان کرده‌اید و از آنها نتیجه نگرفته‌اید نباید دیگر صبر کنید. این طبیعی است که تعلل کنید اما در صورت ابتلا به مشکلات تاندونی نباید صبر کنید زیرا استفاده مستمر از تاندونی که تحلیل رفته است می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی‌های بیشتری شود.

به عنوان مثال هر موقع که در هنگام انداختن وزن خود روی پاشنه پا یا حین بلند کردن اجسام با دست خود احساس درد داشید احتمال کشیده شدن تاندون‌های شما وجود دارد. زمانی که این عارضه گسترش یابد و باعث پراگی تاندون شود دیگر به کارگیری شاک ویو تراپی مؤثر نخواهد بود و شما باید روش‌های دیگر درمانی یعنی درمان‌های تهاجمی جراحی را جایگزین آن کنید.

به علاوه، اگر این بیماری ها را درمان نکنید ممکن است دچار مشکلات جدید شوید. اگر پاشنه پای شما درد می‌کند می‌توانید آن را با راه رفتن روی انگشتان پا یا لنگیدن جبران کنید. این حرکات غیرعادی و غیرطبیعی باعث افزایش فشار بر زانوها، لگن و پایین کمر شما شده و حتی ممکن است باعث ابتلا به بیماری‌ها و عوارض جدید در پای شما شود. این مشکلات زمانی که شما درد مزمن خود را تحت درمان قرار ندهید پیش خواهند آمد.

اگر درد شما تازه شروع شده است ممکن است بتوانید با مداخلات شاک ویو تراپی آن را تسکین داده و درمان کنید.

 در دوران ریکاوری و بهبودی چه انتظاراتی باید داشت؟

شاک ویو تراپی باعث می‌شود که بدن شما سلول‌های جدیدی در قسمت آسیب‌دیده بسازد. بهبودی به صورت تدریجی پس از چند روز، چند ماه یا چند سال اتفاق میافتد. به ندرت ممکن است برخی افراد دچار کبودی و درد پس از درمان شوند. برخی افراد نیز از همان روز اول دردی نخواهند داشت. بیشتر افراد پس از هفته سیزدهم، بهبودی چشمگیری را تجربه خواهند کرد. جلسه دوم درمان پس از شانزده هفته ممکن است برای حدود 20 درصد از بیماران ضرورت پیدا کند. همان طور که آسیب‌دیدگی به تدریج اتفاق می‌افتد به مرور زمان نیز بهبودی حاصل می‌شود. دست‌یابی به بهبودی کامل ممکن است تا یک سال طول بکشد. بهترین مزیت شاک ویو تراپی این است که برخلاف عمل‌های جراحی، قبل از بهبودی باعث تشدید بیماری یا عارضه نمی‌شود و شما نیازی ندارید که مدت طولانی مرخصی بگیرید یا دردهای پس از انجام عمل‌های جراحی را تجربه نخواهید

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان