کفی طبی پای صاف:استفاده از کفی کفش مخصوص برای صافی کف پا

  1. خانه
  2. /
  3. پا
  4. /
  5. کفی طبی پای صاف:استفاده از کفی کفش مخصوص برای صافی کف پا
تاریخ: ۶ دی ۱۴۰۲

در بسیاری از مردم، تاندون‌های پا به گونه‌ای به هم متصل‌می‌شوند که وسط کف پا بطور یکنواختی صاف می‌شود. اگر کف پایتان کمترین قوس را داشته باشد و یا اصلا قوسی در آن دیده‌نشود بطوری که به هنگام ایستادن تمام سطح کف پا بطور کامل و یا تقریبا صد درد صد با کف زمین تماس داشته باشد در این صورت گفته‌می‌شود که شما دچار صافی کف پا شده‌اید که گاهی بدان افتادگی قوس پا نیز گفته‌می‌شود. هنگامی که بصورت پا برهنه بر روی ماسه راه‌می‌روید  طرح کلی از رد پای شما بصورت کاملا صاف باقی‌می‌ماند. کشش و تقویت قوس و نرمه‌های پا باعث کاهش درد ناشی از صافی کف پا می‌شود، اما پوشیدن کفی‌های طبی برای کف پاهای صاف، پشتیبانی درازمدت قوس کف پا که بدان نیازدارید را برای شما فراهم‌می‌کند.

بهترین کفی برای کف پای صاف یک تکیه‌گاه قوی قوس کف پا را صرف نظر از اندازه‌ قد فرد به همراه دارد. احتمالا  در ظاهر کفی‌های نرم به عنوان بهترین کفی برای پاها باشند اما در واقعیت پشتیبانی ساختاری آن چیزی‌ است که پاهای شما بدان نیاز دارد.
بهترین کفی برای پاهای یا کف صاف به طور کامل از قوس پا پشتیبانی‌می‌کند و پاشنه پا را تثبیت‌می‌کند تا پد چربی را زیر استخوان پاشنه خود قرار دهید. با این کار هم مانع از آورپرونیشن می‌شوید و هم تکیه‌گاهی مستحکمی برای شما فراهم‌می‌کند.
بخاطر داشته باشید که افرادی که کف پاهای آنها صاف است نباید کفش‌های بدون کفی (و یا کفش‌هایی که جایی برای قراردادن کفی در آنها نیست) بپوشند. پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، فلیپ فلاپ یا صندل باعث تشدید درد ناشی از صافی کف پا می‌شود. پشتیبانی از قوس کف پا به کمک یک کفی که از لحاظ ساختاری درست طراحی شده است در تسکین درد کف پا بسیار موثر است و تکیه‌گاهی مناسب برای پا فراهم‌می‌کند.
متخصصین کلینیک چندتخصصی پا (پدورتیک) امید با بهره‌گیری از دانش روز دنیا پس از معاینه دقیق بهترین روش درمانی را به بیمار توصیه‌می‌کنند. در صورت لزوم استفاده از کفی طبی مراحل قالب‌گیری و ساخت تحت نظر پزشک برای شما انجام خواهد شد.

کفی طبی

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

علت صافی کف پا چیست؟


علت صافی کف پا

صافی کف پا (پس پلانوس) زمانی اتفاق‌می‌افتد که کف پای فرد به هنگام ایستادن بطور کامل  با زمین تماس داشته باشد.
غالبا صافی کف پا زمانی رخ‌می‌دهد که قوس‌های کف پا در دوران کودکی به درستی رشدنکرده و شکل‌نگیرند. در دوران کودکی، همه‌ی افراد دارای کف پای صاف هستند که به مرور زمان و در طول دوره رشد طبیعی دوران کودکی این قوس‌های کف پا شکل‌می‌گیرند.

گاهی‌اوقات، عضلات، استخوان‌ها و رباط‌های پا به قدر کافی رشد‌نمی‌کنند و قوس‌های پایداری در کف پا تشکیل‌نمی‌شود که در اغلب موارد این مسئله ناشی از مسائل ژنتیکی است زیرا صافی کف پا یک معضل ارثی در بین خانواده‌ها است.
البته عوامل محیطی نیز در صاف بودن کف پا نیز نقش‌دارند. در واقع صافی کف پا چیزی است که انسان به مرور زمان بدان دچار‌می‌شود. برخی از عواملی که می‌توانند منجر به

صاف‌شدن کف پا شوند عبارتند از:

  • آسیب‌های تروماتیک از قبیل دررفتگی استخوان‌های پاها و یا پارگی تاندون، به ویژه تاندون خلفی تیبالی که تکیه‌گاهی برای قوس کف پا است.
  • آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل)
  • چاقی باعث‌می‌شود که فشار بیشتری به تاندون‌های پا واردشود.
  • بارداری – هم افزایش وزن و هم تغییرات هورمونی می‌تواند باعث افتادگی قوس کف پاها شود.
  • دیابت بر روی عصب‌های پا تاثیرگذاشته و ممکن‌است منجر به ضعیف‌شدن تاندون‌های این قسمت شود.
  • فشار خون بالاکاهش جریان خون به تاندون‌های موجود در پاها می‌تواند توانایی آنها در حمایت از قوس‌ کف پا را  تغییر‌دهد.
  • فرآیند طبیعی پیری زیرا با بالارفتن سن، تاندون‌ها بیشتر دچار کشیدگی و خستگی می‌شوند.

انواع کف پای صاف


افرادی که دارای کف پای صاف هستند غالبا نمی‌دانند که پیشتیبانی قوس کف پا باید تا چه حدی باشد. آیا به دنبال بافتن پاسخ به این هستند که آیا بهتراست که از کفی‌هایی با قوس کم استفاده‌کنند تا با شکل و شرایط پاهایشان سازگارباشد و یا از کفی‌هایی با قوس زیاد تا نبود قوس در کف پاهایشان را از این طریق جبران‌کنند؟ برای پاسخ‌ به این سوال باید ابتدا نوع صافی کف پا را تشخیص‌داد. در واقع صافی‌های کف پا به دو دسته‌ تقسیم‌می‌شوند: صافی کف پای سخت و صافی کف پای انعطاف‌پذیر.

  • در صافی کف پای از نوع سخت زمانی که فرد بر روی پاهای خود می‌ایستد کف پاهای او کاملا صاف است و در واقع حتی زمانی که وزنی بر روی پاهایش هم قرار نگرفته باشد باز هم کف پاهای او صاف است. در این نوع از صافی کف پا، اگر فرد یکی از پاهایش را بر روی زانوی پای دیگرش هم قرار بدهد باز می‌توان دید که کف پاهای او صاف است به این نوع صافی کف پا، صافی کف پای سخت می‌گویند.
  • در صافی کف پای انعطاف‌پذیر زمانی که فرد بر روی پاهایش می‌ایستد کف پاهای او صاف است اما زمانی که وزنی بر روی پاهایش نباشد دیگر کف پاهای او صاف نیست و می‌توان وجود قوس یا خمیدگی در کف پاهایش را مشاهده‌کرد. در این نوع از صافی کف پا، اگر فرد یکی از پاهایش را بر روی زانوی پای دیگرش قرار بدهد خمیدگی و قوس کف پای وی کاملا مشهود است.

آسیب‌دیدگی‌های ناشی از صافی کف پا


فرقی‌نمی‌کند که کف پاهای فرد به طور مادرزادی صاف باشد و یا در اثر آسیب‌دیدگی و یا هر عارضه‌ی دیگری دچار صافی شده‌ باشد زیرا در هر حالتی، صاف‌بودن کف پاها باعث بروز آسیب‌دیدگی‌ها و مشکلاتی می‌شود که برخی از آنها عبارتند از:

  •  خستگی پاها
  •  درد پا- این درد در طول کف پا و یا در قسمت‌های جداگانه رخ‌می‌دهد.
  • درد پا معمولا در قسمت داخلی مچ پا، در قسمت بیرونی لبه‌ی پاها، در پاشنه‌ پا (فاشیای پلانتار) و یا در خود خمیدگی کف پا اتفاق‌‌می‌افتد.
  • ایجاد ورم در قسمت داخلی مچ پا که ممکن‌است باعث بروز ناراحتی‌هایی به هنگام پوشیدن کفش شود.
  • تغییر محل قرارگیری پا بر روی زمین
  • باعث بروز درد در ماهیچه ساق پا، زانو، ران، کفل و کمر می‌شود.
  • آورپرونیشن یا چرخش بیش از حد پا به سمت داخل

تشخیص صاف‌بودن کف پا


برای تشخیص صاف‌بودن کف پا می‌توان از آزمایش بسیار ساده‌ی ردپا استفاده‌کرد.

  • وان حمام را پر کنید.
  • دو تکه مقوا یا هر نوع کاغذ سنگینی که دم دست دارید را بر روی کف زمین بگذارید.
  • یکی از پاهایتان را در داخل وان بگذارید تا خیس‌شود.
  • پای خیس‌شده را از داخل وان درآورده و بر روی مقوا بگذارید. سعی‌کنید که حتما تمام وزن بدن را بر روی آن پا قراردهید.
  • پایتان را از روی مقوا برداشته و به جای پا نگاه‌کنید.
  • میزان خمیدگی کف پا را مشخص‌کنید. اگر رد تمامی کف پا بصورت خیس بر روی مقوا باقی‌مانده باشد در این صورت خمیدگی یا قوس کف پای شما اندک است. اما اگر جای نصف خمیدگی کف پا همانند رد پای روی ماسه‌ها دیده‌شود در این صورت کف پای شما عادی است. چنانچه تنها رد پاشنه پا  و یا به عبارتی دیگر تنها گردی پا بر روی مقوا باقی‌مانده باشد و اثری از خمیدگی دیده‌نشود در این صورت باید گفت که خمیدگی و قوس کف پای شما بسیار زیاد است.
  • این بار مرحله ۳ تا ۶ را با پای دیگر امتحان‌کنید تا از یکسان‌بودن خمیدگی هر دو پا مطمئن‌شوید.

انواع کفی طبی پای صاف


   گاهی به انواع کفی طبی، کفی‌های”پشتیبانی” و یا “ورزشی” نیز گفته‌می‌شود. این کفی‌ها از مواد سخت‌تری تامین تکیه‌گاه ساختاری و ثبات تشکیل‌شده‌اند. در واقع، با افزایش ثبات راحتی پا فراهم‌می‌شود نه کفی‌های نرم و دارای انعطاف‌پذیری مستقیم. کفی‌های طبی با کفی‌های نرم و راحتی  که در داروخانه‌های محلی موجود هستند، تفاوت دارند.

استفاده از کفی‌های طبی برای درمان موارد زیر بسیار موثرند:

  •  ناهماهنگی ساختاری که می‌تواند نه تنها به عنوان درد پا بلکه ناراحتی در مچ پا، زانو، لگن، کمر، گردن و یا سر نیز خود را نشان‌دهد.
  • فاشیای پلانتار: پزشکان متخصص به طور معمول توصیه‌می‌کنند که از کفی‌های طبی به عنوان بخشی از پروتکل درمانی برای این بیماری دردناک ناشی از پارگی فاشیا پلانتار – مجموعه‌ای از بافت همبند که پاشنه را به قسمت جلویی پا متصل‌می‌کند، استفاده شود.
  • سوپیناسیون (چرخش پا به بیرون) و یا چرخش بیش از حد پا به سمت داخل (آورپرونیشن) : کفی‌های طبی  چرخش پاها به بیرون و یا داخل به هنگام راه‌رفتن و یا دویدن را به حالت تعادل می‌کشانند.
  • اگرچه کفی‌های طبی سفارشی و متناسب با وضعیت هر فرد ساخته‌نمی‌شوند اما مدل‌های مختلفی دارند و با بیشتر اشکال پا و یا انواع کفش‌ها سازگاری‌دارند.

حجم کفی باید چقدر باشد؟


حجم کفی

 کفی‌های پا در حجم‌های مختلف موجود هستند و این بدان معناست که این کفی‌ها مقادیر مختلفی از فضای داخل کفش را پرمی‌کنند. در اکثر کفی‌ها، بین حجم و شکل خمیدگی کف پا نیز یک رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد که کفی باتوجه به آن طراحی‌شده است.

  • کفی‌‌هایی با حجم بالا برای کفش‌هایی با عمق زیاد همچون پوتین‌های کوهنوردی، کفش‌های اسکی و یا کفش‌های دو مناسب است. معمولا این نوع از کفی‌های طبی برای افرادی که خمیدگی کف پای زیادی دارند مناسب است.
  • کفی‌هایی با حجم متوسط برای کفش‌هایی با عمق متوسط از قبیل کفش‌های معمولی و یا برخی از کفش‌های ورزشی طراحی‌شده‌اند. این دسته از کفی‌ها سازگار با انوع مختلفی از خمیدگی‌های کف پا هستند.
  • کفی‌هایی با حجم کم برای کفش‌هایی با عمق کم مانند کفش‌های دوچرخه‌سواری، کفش‌های اسکیت مناسب هستند. استفاده از این نوع کفی‌ها برای افرادی که خمیدگی کف‌ پاهایشان بسیار اندک است بسیار مناسب است.

توجه: بخاطر داشته‌ باشید که ضخامت جوراب‌هایی که فرد می‌پوشد نیز بر روی تناسب و اندازه‌بودن کفش‌ها نیز بسیار موثر است.

چرا باید کفی طبی مخصوص پای خودمان را تهیه‌کنیم؟‌


هرچند که کفش‌هایی که از بازار تهیه‌می‌کنیم خودشان دارای کفی‌ هستند اما از آنجایی که این به هنگام تولید این کفش‌ها همه‌ی افراد را در نظرگرفته‌اند لذا ممکن‌است که کفی‌های داخل آنها مناسب پای همه‌ی افراد نباشد.
کفی‌های داخل کفش‌های بازاری ارزانتر و نازکتر از کفی‌های طبی هستند و ممکن‌است مناسب وضعیت پاهای شما نباشند.
همه کفی‌ها از انواع مختلفی از مواد ساخته‌شده‌اند اما کفی‌هایی که مناسب صافی کف پا هستند نسبت به کفی‌های بازاری موجود در داخل کفش‌ها از ضخامت بیشتری برخوردارند و تکیه‌گاهی مناسب‌تر برای کف پاها به شمارمی‌روند.

کفی صافی کف پا را چگونه انتخاب‌کنیم؟


با کمک پزشک پا یا پودیاتریست می‌توان بهترین کفی پا را متناسب با وضعیت پاهایتان انتخاب‌کنید. اگر می‌خواهید برخی از کفی‌های پا را امتحان‌کنید فهرستی از کفی‌های ذکرشده در زیر می‌تواند به شما در این زمینه کمک‌کند. فراموش‌نکنید که حتما اندازه کفی‌ها را بررسی‌کنید.

به هنگام انتخاب کفی صافی کف پا موارد زیر را در نظربگیرید:

  • راحت‌بودن چگونگی تمیزکردن آنها
  • قابلیت سازگاری کفی‌ با پاهایتان
  • قیمت

نکاتی در مورد قراردادن کفی در داخل کفش


هنگامی که گزینه‌های انتخابی خود را به چند مدل محدود‌کردید اکنون وقت آن رسیده است که آنها را امتحان‌‌کنید. متخصص کفش می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی‌کند.

ابتدا بر روی کفی‌ خارج از کفش بایستید

پای دیگر خود را بالا بیاورید تا بین آن و پایی که روی کفی است تعادل برقرارشود. ثبات، مقدار فشار و اینکه آیا بافت پاشنه بخوبی در کفی جای گرفته‌است یا نه را بررسی‌کنید.

کفی کف پا را در داخل کفش امتحان‌کنید

در این مرحله فراموش‌نکنید که ابتدا کفی را از داخل پلاستیک درآورید. در این قسمت بایستی مناسب‌بودن و همچنین حس و تکیه‌گاه بودن کفی را ارزیابی‌کنید. اطمینان حاصل‌کنید که پاهایتان در داخل کفش احساس ثبات و پایداری می‌کنند و کفی‌های کفش مقدار درستی از حجم کفش را گرفته‌اند بطوری که حجم اشغال‌شده توسط آنها نه خیلی کم  و نه خیلی زیاد باشد.

نکاتی در مورد محافظت از کفی‌های طبی


معمولا دوام کفی‌های طبی  پس از فروش و در صورتی که بصورت روزانه یا منظم پوشیده‌شوند چیزی حدود ۱۲ ماه است. البته اگر بصورت هرزگاهی و یا فصلی از آنها استفاده‌کنید، می‌توان این طول عمر کفی را تا چندین سال نیز درازکرد. برخی نکات مربوط به مراقبت از کفی‌های کف پای صاف عبارتند از:

  • آنها را درآورید تا در معرض هوا قراربگیرند: گاهی ممکن‌است که کفی‌های کفش عرق‌کرده و یا از طریق پوشیدن آنها با پای خیس باعث خیس‌شدن آنها نیز شوید. از همین رو، بطور منظم هرزگاهی آنها را بیرون‌آورده و در معرض هوا قراردهید تا رطوبت و عرق آنها خشک‌شود.
  • آنها را بشویید: در صورت نیاز می‌توانید کفی‌ها را با دست و با مقدار کمی مواد شوینده و یا شوینده‌های ورزشی بشویید و سپس در معرض هوا قراردهید تا خشک‌شوند.
  • آنها را بررسی‌کنید: به طور مداوم کفی‌ها را درآورده و بررسی‌کنید تا علائمی از خرابی وجود نداشته‌باشد و یا در صورت لزوم آنها را تعویض‌کرده و از کفی‌های نو استفاده‌کنید.

تسکین درد در پاهای صاف از طریق حرکات کششی و تقویتی


تسکین درد در پاهای صاف

استفاده از کفی طبی برای کسانی که دچار صافی کف پا هستند ضروری است ولی آنها می‌توانند در کنار استفاده از کفی طبی با کمک ورزش‌های توصیه‌شده توسط پزشکان از درد پای خود بکاهند و به تقویت عضلات کف پا نیز کمک‌کنند.

کشش و تقویت کف پا

داشتن کف پای ضعیف (عضلات داخلی پا) می‌تواند منجر به بی‌ثباتی و آسیب‌دیدگی فرد شود. درحالیکه بیشتر افراد غالبا  بر عضلات بیرونی بزرگ که از مچ پا و پا پشتیبانی‌می‌کنند و بیشترین تحرک پا را کنترل‌‌می‌کنند، تمرکز‌می‌کنند اما باید بدانید که ۱۱ عضله کوچک داخلی وجود دارند که همگی در کف پا قراردارند. این عضلات باعث ثبات پاها به هنگام ضربه‌زدن و راه‌رفتن می‌شوند. آنها انرژي میانه ایستایش  را جذب و ذخیره‌می‌کنند. مهمتر از همه، این عضلات از قوس یا خمیدگی کف پا پشتیبانی‌می‌کنند. تقویت این عضلات به معنای حمایت بیشتر از خمیدگی کف پا است.

جمع‌کردن کف پا

در ابتدا پای خود را در یک موقعیت خنثی و متعادل بر روی کف زمین بصورت صاف قراردهید. سپس عضلات مرکز پا را تا خمیدگی کف پا جمع‌کنید بطوری که پاهایتان کوتاه‌تر بنظر برسند. در این حالت اطمینان حاصل‌کنید که انگشتان پا بر روی کف زمین بمانند و با آن تماس داشته باشند. در این حالت به آرامی بنشینید. به مرور زمان و با پیشرفت در انجام این حرکت می‌توانید بر روی یکی از پاها ایستاده و سپس لی‌لی‌کنید.

بلندکردن پاشنه پا

در وسط اتاق ایستاده و تمام انگشتان پا را محکم  به کف زمین فشار‌دهید. هر دو پاشنه خود را بالا ببرید تا تمام وزن بدنتان بر روی انگشتان پا قراربگیرد. به مدت دو ثانیه در این حالت بمانید و سپس مجددا این حرکت را تکرار‌کنید.  این حرکت را در دو ست ۱۵ تایی انجام‌دهید.

حرکات تقویتی و کششی برای ماهیچه‌ ساق و مچ پا

عضلات سفت ساق پا و تاندون‌های آشیل تا مچ پا کشیده‌می‌شوند و باعث چرخیدن پا به داخل می‌شوند. این چرخش پا به داخل یا پرونیشن باعث از بین رفتن قوس کف پا می‌شود. کشش یدن عضلات نرمه‌ی ساق‌ها و رگ‌های پاشنه برای پیشگیری از فروپاشی  قوس  و خمیدگی کف پاها بسیار حائز اهمیت است.

حرکت کششی برای تاندون آشیل

بر روی یک پله بایستید. عضلات ساق پا را آرام‌کنید و سپس به آرامی و به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پاشنه‌های خود را بر روی لبه‌ی پله رو به پایین‌بیاورید. با انجام این حرکت بایستی در قسمت تاندون آشیل احساس کشش‌کنید.

حرکت کششی برای عضله ساق پا

بر روی یکی از پاها بایستید و پای دیگری را در فاصله‌ی حدودا ۳۰ سانتیمتری و در جلوی آن قراردهید بطوری که انگشتان پای عقبی رو به پاشنه‌ی پای جلوی باشند و در این حالت به دیواری تکیه‌دهید. پای عقبی را صاف و کشیده‌ نگه‌دارید و پای جلویی را خم‌کنید. بخاطر داشته باشید که در این حالت باید هر دو پاشنه محکم بر روی زمین باشند. به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه در این وضعیت بمانید و سپس این حرکت را با پای دیگر تمرین‌کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان مشاوره رایگان