دلایل زیادی برای پوشیدن صندل و کفشهای طبی وجود دارد. صندلهای طبی کمی با صندلهای معمولی تفاوت دارند و پوشیدن آنها راحتتر از سایر صندلها است. صندلهای طبی در اشکال و انواع مختلفی وجود دارند. بنابراین فقط باید به میزان محافظت این صندلها از پا اهمیت داد. اکثر پزشکان معتقدند که صندلهای معمولی از پا محافظت نمیکنند و میتوانند باعث بروز برخی مشکلات شوند. صندلهای طبی بهگونهای طراحی شدهاند که از پا محافظت کنند و باعث راحتی فرد شوند. در مواردی که بیمار دچار مشکلات کف پا مانند التهاب شدید فاسیای کف پا است پوشیدن صندلهای طبی توصیه میشود. هنگامی که از صندلهای فاقد کفی طبی استفاده میکنید پای خود را مستعد درد و آسیبهای متعدد مینمایید. پوشیدن کفیهای طبی برای افرادی که دچار پای دیابتی هستند اهمیت زیادی دارد زیرا باعث احساس راحتی میشود و از کف پا محافظت میکند.
مهمترین نکته در خصوص صندلهای طبی این است که باعث بهبود نحوه راه رفتن و قرار دادن پا در وضعیت مناسب است که متعاقبا قوزک پا نیز در وضعیت صحیح قرار میگیرد. هنگامی که از صندلهای غیرطبی استفاده میکنید پاهای شما هم سطح زمین خواهند بود و فشار زیادی به قوزک، زانو و کمر شما وارد میشود. متخصصان توصیه میکنند که فقط مدت کوتاهی از صندلهای غیرطبی استفاده کنید. در صورتی که از مشکلات پا و ساق رنج میبرید میتوانید به کلینیک چند تخصصی پا امید مراجعه کنید. صندلهای طبی در مدلهای مختلف موجود و مطابق با ساختار پای شما موجود است. اگر در خصوص تناسب و ساختار صندلهای خود اطمینان ندارید هنگام مراجعه به پزشک آنها را همراه خود ببرید، پزشک پس از بررسی صندل و ساختار پای شما میتواند تناسب و عدم تناسب آنها را مشخص کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفنهای02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.
صندلی طبی چه کاربردهایی دارد؟
صندلهای طبی در انواع زنانه، مردانه و بچهگانه ارائه میشوند و کاربردهای درمانی بسیاری دارند. برخی از کاربردهای صندلهای طبی عبارتند از:
- التهاب فاسیای کف پا
- خار پاشنه
- درد زیر پنجه
- میخچه و پینه
- سفتی و درد شست پا
- پینه شست پا
- تورم عصب
- آرتروز زانو
- صافی کف پا
- تکیه بر بخش داخلی پا
مزایای استفاده از کفی طبی
صندلهای طبی نسبت به صندلهای معمولی مزایای زیادی دارند:
- صندلهای طبی باعث اصلاح وضعیت پا میشوند. این صندلها به منظور کاهش فشار در قوزک پا، زانو و کمر به انطباق کف پا با اعضای پایین تنه میپردازند.
- صندلهای طبی باعث احساس راحتی کل بدن میشوند. راه رفتن توسط این صندلها بسیار راحت است و باعث احساس آرامش در طول روز میشود. بدن در وضعیت بسیار مناسبی قرار میگیرد و بین اعضای آن هماهنگی و انطباق برقرار میشود. افرادی که از صندلهای طبی استفاده میکنند متوجه خواهند شد که راه رفتن با صندلهای طبی بسیار لذتبخش است و با کاهش فشار، به حفظ قوس پا کمک میکند.
- از چرخش بیشازحد پا جلوگیری میشود پاشنه اکثر صندلهای طبی شبیه فنجان است این ساختار به کنترل حرکت و حفظ تعادل بیمار کمک میکند.
- کف صندلهای طبی محکم و بادوام است و برخلاف صندلهای غیرطبی که کفی نازکی دارند، از کف پا محافظت میکنند.
- در گذشته اگر فرد قصد داشت مسافت زیادی را پیاده برود، هنگام راه رفتن پایش عرق میکرد و کفش او گرم میشد. اما صندلهای طبی با ایجاد راحتی پا در مسافتهای طولانی، گرم نمیشوند و همواره خنک میمانند.
چرا صندلهای محافظ قوس پا اهمیت زیادی دارند؟
اکثر صندلها بهگونهای طراحی شدهاند که نسبت به کفشهای قدیمی سبکتر و منعطفتر باشند. در نتیجه صندلهای طبی از قوس پا محافظت میکنند. قوس پا مهمترین قسمت از ساختار پا میباشد. قوس کف پا به ازای هر مایل پیادهروی 200000 تا 300000 پوند فشار را تحمل میکند و فشار را جذب و به سایر قسمتهای پا منتقل میکند. پوشیدن صندلهای طبی که قوس مناسبی ندارند باعث بروز مشکلات متعدد اسکلتی ماهیچهای میشود. خوشبختانه کفیهای طبی رایجترین نوع از ارتروزهای کاربردی هستند و با تغییر وضعیت بدن هنگام راه رفتن به بهبود انطباق پا و کفش کمک میکند. کفی و صندلهای طبی هنگام راه رفتن، ورزش کردن و غیره از چسبیدن قوس پا به زمین جلوگیری میکنند در نتیجه بافتهای پا تحت فشار قرار نمیگیرند.
چگونه صندلهای طبی از پا محافظت میکنند؟
صندلهای طبی کاربردهای تسکیندهنده متعددی برای پا دارند. مزایای استفاده از این کفیها عبارتند از: کاهش پا درد، اصلاح وضعیت پا و جلوگیری از آسیبدیدگی بافتهای نرم مانند آونگ کف پا یا ساق پا، بهبود عملکرد انحراف و چرخش لگن. باید به خاطر داشته باشید صندلهایی که دارای محافظ پا هستند نمیتوانند بیماریها و مشکلاتی که از قبل وجود دارند را اصلاح کنند. با این حال پوشیدن صندل طبی میتواند روند تخریب ساختار پا، زانو، ران و حتی قسمت پایین کمر را متوقف یا کند نماید. برای آنکه نتایج مطلوب حاصل شود باید همیشه از صندلی طبی استفاده کرد. صندل طبی باید به اندازه کافی سفت و نرم باشد که بتواند در هنگام حرکت انعطافپذیری مناسب را برای پا فراهم کند و بیمار هنگام پوشیدن آن احساس راحتی نماید.
صندل مخصوص افراد دیابتی
افراد دیابتی باید از کفشهای مخصوصی استفاده کنند که ضمن محافظت از پا باعث راحتی آنها شود. افراد دیابتی مستعد خطرات ناشی از پای دیابتی هستند اما محصولات متعددی برای پای دیابتی طراحی شده است که به حفظ سلامت پا کمک میکند. صندلهای طبی به علت مزایا و ویژگیهای زیر برای افراد دیابتی بسیار مفید هستند:
این صندلها به گونهای طراحی شدهاند که امکان ورود خاک و شن به درون آنها وجود ندارد، زیرا این مواد باعث آسیب رساندن به قسمت تحتانی پا میشوند، برای جلوگیری از تشکیل پینه و کاهش خطر پاره شدن و عفونت آن، پاشنه صندل طبی به صورت بسته طراحی شده است. صندل طبی شبیه صندل بین انگشتی نیست. افراد دیابتی باید از پوشیدن صندل بین انگشتی خودداری کنند زیرا این نوع صندل میتواند باعث آسیب دیدن پوست بین انگشتان شود، صندل طبی فاقد هرگونه درز است زیرا درزها میتوانند منجر به التهاب پوست شوند، عمق صندل طبی که به صورت آماده و سفارشی برای افراد دیابتی تهیه میشود زیاد است. پزشکان توصیه میکنند که بیماران دیابتی علاوه بر صندل طبی از جوراب مخصوص افراد دیابتی نیز استفاده کنند.
چگونه صندل طبی خوب انتخاب کنیم؟
برای انتخاب صندل طبی مناسب پس از مشورت با پزشک باید نکات زیر را هم در نظر بگیرید:
- پوشیدن صندل طبی که کفی آن سفت، ضخیم و غیر منعطف است میتواند از مفاصل پا محافظت کند و از درد و آسیبدیدگی آن جلوگیری کند.
- صندلهای طبی باید کمی بزرگتر از کفشهای معمولی باشند زیرا در هوای گرم و مرطوب، پا متورم میشود
- صندلهای بندی مناسبتر هستند زیرا بیمار میتواند آن را مطابق با پای خود نتظیم کند.
- صندلهایی که دارای بند پاشنه هستند به کاهش فشار مکانیکی مفاصل و تاندونها کمک میکنند و بیمار احساس راحتی بیشتری مینماید.
- افرادی که صافی کف پا یا خار پاشنه دارند باید از کفشهایی استفاده کنند که قوس مناسبی دارند.
هنگام خرید صندل طبی باید از راحت بودن پا در آن اطمینان حاصل کنید. روز اول فقط یک ساعت، روز دوم دو ساعت، روز سوم سه ساعت آن را بپوشید و به همین ترتیب ادامه دهید تا هنگام پوشیدن آن کاملا احساس راحتی کنید. این فرایند از ایجاد دردهای جدید پا و ساق جلوگیری میکند و به این ترتیب مطابقت کامل پا و عضلات آن با صندل ایجاد میشود. پس از یک تا دو هفته باید بتوانید بدون هیچگونه مشکلی تمام طول روز از صندل استفاده کنید.
قیمت دمپایی و صندل طبی زنانه و مردانه چقدر است؟
قیمت صندلها و دمپاییهای طبی بسیار متفاوتاند و بستگی به عوامل زیادی دارند از جمله جنس صندل، کاربری آن و بسیاری نکات دیگر.