مزایای کفی طبی کودکان: درمان مشکلات پا با کفی کفش بچه گانه

  1. خانه
  2. /
  3. کفش و کفی طبی
  4. /
  5. مزایای کفی طبی کودکان: درمان مشکلات پا با کفی کفش بچه گانه
تاریخ: ۲۳ خرداد ۱۴۰۲

مزایای کفی طبی کودکان: درمان مشکلات پا با کفی کفش بچه گانه


این موضوع همان میزان که برای بزرگسالان مهم است برای کودکان نیز مهم است. در واقع، شاید هم بیشتر زیرا اصلاح یک مشکل در زمان کودکی می‌تواند از تبدیل شدن آن به مشکل خطرناک دیگری پس از رشد کودک پیشگیری کند. کفی‌های طبی کودکان شامل طیف گسترده‌ای از انواع کفی‌ها با سطوح متفاوت حمایتی می‌شود. همه کفی‌های طبی کودکان توسط کارشناسان و متخصصینی طراحی شده است که بهترین روش‌های حمایت از پای کودکان بدون این که مانعی برای رشد آنها ایجاد کند را می‌دانند. در مواردی که پای کودک صاف است یا پروناسیون شدید دارد (قوس نداشته و مفصل مچ پا نیز به سمت داخل متمایل است) یا در صورتی که پای کودک درد دارد مانند درد پاشنه پا (بیماری سیور) یا زانو درد (اوسگود شلاترز) یا دردهای عادی ناشی از رشد، استفاده از ارتوزها برای کودکان می‌تواند مفید و مؤثر واقع شوند.

متخصصین کلینیک چند تخصصی پا (پدورتیک) امید پس از معاینه پای کودک و انجام اسکن‌های لازم از جمله اسکن سه بعدی کف پا کفی طبی مناسب را برای ناهنجاری پای فرزندتان قالب‌گیری کرده و می‌سازند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

اهمیت درمان مشکلات پای کودکان


مشکلات پا در دوران کودکی هم اثرات فوری و هم اثرات بلند مدت دارند. در طول دوران رشد، رشد عادی لگن و ستون فقرات ممکن است به دلیل عدم تعادل پا دچار مشکل شود. توانایی‌های ورزشی که در حال شکوفا شدن هستند – حتی دویدن در زنگ تفریح – نیز ممکن است تحت تأثیر این مشکلات قرار گیرند.

بعدها نیز ممکن است مشکلات دوران کودکی در عملکرد ستون فقرات در دوران بزرگسالی اختلال ایجاد کنند که می‌تواند باعث ایجاد تغییرات سریع تحلیلی یا بیومکانیک ضعیف در زانو، لگن‌ها و ستون فقرات شود. با غربالگری به موقع بیماران خردسال می‌توان افرادی که به مداخلات پزشکی نیاز دارند را شناسایی کرده و سپس برای آنها اورتوزهای سفارشی متناسب ساخت.

کفی طبی چه کاربردی برای کودک دارد؟


در اوایل دوران رشد و به خصوص زمانی که کودک شروع به راه رفتن می‌کند، اندام‌های پایین بدن او تغییرات چشمگیری می‌کنند. پاها باید بچرخند تا پا بتواند برای راه رفتن درست با لگن و زانوها همراستا شود. قوس‌های به تدریج مشهودتر شده و با ارتقا توانایی‌های راه رفتن افزایش می‌یابند. پاها زودتر از بقیه قسمت‌های بدن رشد می‌کنند به طوری که طول عضلات چهار سر ران در 7 سالگی کامل می‌شد. بیشتر مشکلات زمانی ایجاد می‌شوند که پاها و کف پاها به درستی تراز نشده باشند یا زمانی که طول قوس به درستی و به طور کامل شکل نگرفته باشند.

 چرخش پنجه پا به سمت داخل و چرخش پنجه پا به سمت بیرون

اصلاحات و تعدیل سازی کفش مانند استفاده از گوه‌ها، مدل‌های خاص و ارتوزهای اصلاح‌کننده اثرات قابل پیش‌بینی چشمگیری در پنجه‌های پای کودکان که به سمت داخل یا خارج چرخیده‌اند ندارند. احتمالاً انجام تمرینات ورزشی برای عضلات چرخاننده خارجی (یا داخلی) و به منظور تسریع یا تثبیت چرخش طبیعی مرتبط با رشد در پا ممکن است مؤثر و مفید واقع شوند اما هنوز تست معتبری در مورد آن انجام نشده است. در این مرحله، بهترین توصیه برای بیشتر کودکان، استفاده از کفش‌های مناسب و تمرکز بر ورزش کردن و فعالیت‌هایی است که باعث رشد متعادل پاها می‌شوند. زمانی که سابقه خانوادگی ناترازی در پاها وجود دارد، استفاده از ارتوزهای طبی می‌تواند هم در عملکردها بیومکانیکی در حال رشد و هم در ایجاد هماهنگی حین انجام فعالیت‌های مفید واقع شوند ورزشی.

 صاف بودن کف پا

قوس طولی معمولاً بین 6 تا 10 سالگی شکل می‌گیرد. کاهش شیوع صافی کف پا که در مطالعات افرادی که با پاهای برهنه راه می‌روند دیده شده نشان می‌دهد که قدرت و توانایی‌های حرکتی عضلات، عوامل مهمی در رشد عادی و طبیعی قوس پا هستند. این بدان معنی است احتمال این که قوس کف پای یک کودک که بیشتر با پای برهنه راه می‌رود، انعطاف‌پذیر و قوی باشد زیاد است. استفاده از کفش‌ها و کفی‌های طبی بر ایجاد و توسعه قوس‌های عادی و نرمال کف پا تأثیری ندارند. والدین باید اجازه دهند که کودکان آنها در حد امکان با پاهای برهنه راه بروند و در هنگام انتخاب کفش به جای مدل و هزینه‌بر عملکرد و کیفیت طبی کفش تأکید داشته باشند.

اوسگود شلاترز

اوسگود شلاترز دردی است که در جلوی زانو احساس می‌شود. این عارضه معمولاً در کودکان بین 10 تا 15 سال اتفاق میافتد. وقتی تاندونی که از پاتلا (کشکک زانو) به سمت برآمدگی تیبیال (برآمدگی جلوی استخوان ساق پا که دقیقاً زیر کشکک زانو قرار دارد) می‌روند خیلی کشیده شود این مشکل ایجاد شده و باعث می‌شود صفحه رشدی که در برآمدگی تیبیال قرار دارد ملتهب و در نتیجه موجب درد و ناراحتی شود. اورپروناسیون باعث افتادگی زانو به سمت داخل می‌شود بنابراین کشش تاندون پاتلا در برآمدگی تیبیال افزایش می‌یابد.

 بیماری سیور

بیماری سیور از آن جهت که با کشیده شدن زیاد صفحه رشد ارتباط دارد مشابه بیماری اوسگود شلاترز است. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که تاندون آشیل در جای خودش در پشت پاشنه پا خیلی کشیده شده و باعث التهاب برآمدگی کالکانئال (صفحه رشد) می‌شود. اورپروناسیون نیز با این مشکل شایع ارتباط دارد و استفاده از ارتوزها نیز به بهبود هر دو بیماری کمک می‌کند.

 معاینه غربالگری ارتوپدی


یک روش بسیار سریع برای بررسی نیاز کودکان به اقدامات ارتوپدی به شرح زیر است. این معاینه غربالگری اندام‌های پایین بدن با فرایندهای ارزیابی کایروپرکتیک استاندارد مطابقت دارد و به راحتی می‌توان آن را برای کودکانی که 5 تا 6 سال دارند انجام داد. زمانی که علائم هشداردهنده زیادی وجود دارند، شما باید در مورد یافته‌ها و نیازهای احتمالی ارتوپدی کودکان با والدین آنها صحبت کنید. (به جدول مراجعه کنید)

 مشاهده نحوه راه رفتن کودکان

با مطالعه راه رفتن عادی کودک می‌توان به ناهنجاری‌های شدید در راه رفتن او پی برد. شایع‌ترین مشکل در خردسالان، راه رفتن با پنجه‌های رو به داخل و پس از آن راه رفتن با پنجه‌های رو به بیرون است. پس از بررسی ترازی پا با قسمت پایین ساق پا در هنگام راه رفتن بیمار می‌توان ابتلا به این عوارض را تشخیص داد. زاویه‌ای که کمتر از 5 درجه یا بیش از 15 درجه باشد یک علامت هشداردهنده در مورد فشار گشتاور چرخشی به زانوها، مفاصل ساکروایلیاک و ستون فقرات است.

 تراز بودن زانو با پا

از جلو به ساق پای کودک نگاه کنید. یک خط صاف فرضی از وسط کشکک زانو به سمت پایین پا بکشید. این خط فرضی باید روی دو متاتارسال اول قرار گیرد. در غیر این صورت اگر زانو به سمت خارج رفته یا وقتی پاها کاملاً صاف باشند یا اگر انگولاسیون والگوس وجود داشته باشد باید علائم هشداردهنده دیگر نیز مورد بررسی قرار گیرند.

 آیا تاندون آشیل صاف است؟

زمانی که تاندون پاشنه پا به سمت داخل بچرخد یک علامت هشداردهنده در مورد بی‌ثباتی و ناپایداری احتمالی کالکانئوس است. زمانی که پاشنه با تاندون آشیل همراستا نباشد، کودک دچار آور پروناسیون شده و این مشکل بیومکانیکی ممکن است به مرور در عملکرد زانو، لگن و ستون فقرات او تأثیر بگذارد.

 قوس‌های میانی را بررسی کنید

اگر شما نمی‌توانید انگشت دست خود را زیر قوس طولی میانی قرار دهید، قوس کف پای کودک به طور طبیعی شکل نگرفته است. زمانی که قوس را بررسی می‌کنید یک لحظه پلانتر فاشیا را به سمت بالا فشار دهید. حتی یک معاینه و لمس ساده نیز مشخص می‌کند که آیا بافت همبند نگهدارنده قوس پا حالت طبیعی دارد یا تحت فشار است. اگر این کار باعث درد در پای کودک شد ممکن است علامت اولیه التهاب فاسیای کف پا باشد که احتمالاً هنوز در مرحله‌ای است که با اقدامات درمانی اولیه بیومکانیکی به سرعت درمان می‌شود.

 آزمایش بلند کردن انگشت پا برای بررسی انعطاف‌پذیری

اگر قوس میانی شکل نگرفته باشد، از کودک بخواهید که انگشت شصت پای خود را بلند کند. زمانی که کودک روی انگشت شصت پای خود می‌ایستد، فاسیای پلانتر تحت تنش قرار می‌گیرد. اگر صافی کف پای بیمار انعطاف‌پذیر باشد، در این حالت، قوس کف در پای او ایجاد می‌شود. اگر در این حالت هنوز کف پا صاف بود (یا حالت محدب و برجسته پیدا کرد) احتمالاً کف پای کودک دچار صافی سخت است. این ممکن است به دلیل تثبیت آناتومیک مانند یکپارچگی تارسال یا یک اکواینوس پا باشد.

 دررفتگی‌های جزئی را بررسی کنید

هر قسمتی از پا که عملکرد طبیعی ندارد را با لمس کردن مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. از کودک بخواهید که چند مرتبه اطراف اتاق راه برود و سپس دوباره پای او را چک کنید. در صورتی که دررفتگی‌های جزئی که جا افتاده‌اند دوباره بازگشتند ممکن است مشکلات زمینه‌ای بیومکانیکی وجود داشته باشد که نیاز به حمایت و درمان خارجی دارد.

 کفش‌ها را بررسی کنید

الگوی کفش کودک را بررسی کنید. ممکن است نیاز باشد که والدین یک جفت از کفش‌های کودک را برای آنالیز همراه داشته باشند. وجود هر گونه ناهنجاری در الگوی کفش را هم در پاشنه‌ها و هم در قسمت روی کفش و هم در قسمت‌های نرم‌تر آن بررسی کنید. علائم هشداردهنده عبارتند از عدم تقارن، ساییدگی قسمت‌های کناری پاشنه کفش یا برجستگی‌ها و پارگی قسمت بالای کفش.

 مزایای کفی طبی


اصلی‌ترین دلیل انتخاب کفی‌های طبی، کوچک‌تر کردن کفش و مناسب‌تر شدن سایز آن است.

  • مناسب‌تر شدن سایز: سایزهای استاندارد کفش متفاوت هستند و به این که کفش را از کجا تهیه کرده‌اید بستگی دارد. غالباً پیدا کردن اندازه‌های بین دو سایز مشکل است. گاهی اوقات بهترین گزینه این است که کفشی را بخرید که کمی بزرگ‌تر است و سپس یک کفی داخل آن قرار دهید تا سایز آن برای پای شما مناسب شود. بهترین کفی برای کفشی که خیلی بزرگ است به ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. شما همیشه می‌توانید از جند لایه کفی روی هم استفاده کنید تا اندازه کفش با اندازه پای شما مطابقت پیدا کند.
  • گرمای بیشتر. کفی‌های کفش علاوه بر این که باعث مناسب شدن اندازه کفش شما می‌شوند، باعث گرم‌تر شدن داخل آنها نیز می‌شوند. اضافه کردن یک لایه کفی داخل کفش، پای شما را نسبت به هوای سردتر بیرون عایق می‌کند.
  • جلوگیری از تاول زدن. کفی‌ها همچنین از تاول زدن پاها جلوگیری ی کنند. هر چه اندازه کفش مناسب‌تر باشد، پا کمتر به آن ساییده شده و تحریک و ناراحتی‌های پوستی کاهش می‌یابد.
  • بهبود وضعیت بدنی. کفی‌ها همچنین برای اصلاح مشکلات وضعیتی بدن نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع از کفی‌ها، تخصصی هستند و به عنوان ارتوز یا کفی‌های طبی شناخته می‌شوند. کفی‌های طبی به طور سفارشی برای هر بیمار ساخته می‌شوند تا مشکل خاص وی که بر ایستادن، راه رفتن یا دویدن او اثر گذاشته است را درمان کرده و قوس مورد نیاز را برای پای وی تأمین نمایند.

 کفی‌ها از چه جنسی ساخته می‌شوند؟


کفی‌ها از مواد مختلف و متنوعی ساخته می‌شوند که هر کدام مزایا و معایب متفاوتی دارند. جنس برخی از کفی‌ها به شرح زیر است:

  • کفی‌های فومی. رایج‌ترین، ارزان‌ترین و در دسترس­ترین نوع کفی هستند. فوم به طور ذاتی ضربه‌گیر، سخت و همیشه قابل اطمینان است و البته می‌توان آن را به راحتی مورد استفاده قرار داد.
  • کفی‌های فومی حافظه‌دار. این نوع کفی‌ها بسیار عالی برای پای شما قالب‌گیری می‌شوند و به همین دلیل، استفاده از آنها بسیار راحت بوده و پردوام هستند.
  • کفی‌های ژله‌ای. خرید این نوع کفی‌ها یک انتخاب هوشمندانه برای پاشنه‌های بسیار بزرگ است زیرا از لغزش جلوگیری کرده و درد را تسکین می‌دهند؛ به خصوص در کف پاها.
  • کفی‌هایی که کوسن هوایی دارند. این نوع کفی‌ها، حداکثر راحتی و ضربه‌گیری را فراهم می‌کنند. درون این نوع کفی‌ها یک فوم حاوی حباب‌های هوای فشرده وجود دارد که عمر کفش‌ها را نیز افزایش می‌دهد.
  • کفی‌های چرمی. چرم نیز یکی دیگر از مواد مورد استفاده در ساخت کفی‌ها است. چرم گاو محکم است و یک قوس قوی برای پا ایجاد می‌کند.

 چگونه باید از کفی‌ها مراقبت کرد؟


مراقبت از کفی‌ها باعث افزایش طول عمر آنها و همچنین کفش‌ها شما می‌شود. در ادامه به برخی نکات که باید در مراقبت از کفی‌ها به خاطر داشت اشاره می‌کنیم:

  • آنها را از کفش خارج کنید تا خشک شوند. اگر کودک شما از این کفی‌ها هر روز در کفش خود استفاده می‌کند، به راحتی در آن عرق کرده و باعث مرطوب شدن کفی می‌شود بنابراین هر از چند گاهی آنها را از کفش خارج کرده و اجازه دهید نفس بکشند.
  • کفی‌های قابل شستشو. کفی‌های کفش کودک خود را با آب و مواد شوینده ملایم بشورید، آنها را آب بکشید و بگذارید تا خشک شوند سپس آنها را دوباره در کفش کودک خود قرار دهید.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان