درمان فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا و رفع عفونت و التهاب

  1. خانه
  2. /
  3. انگشتان پا
  4. /
  5. درمان فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا و رفع عفونت و التهاب
تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

فرو رفتن ناخن در گوشت پا عارضه شایعی است که در آن گوشه یا کنار ناخن انگشت پا به درون گوشت نرم اطراف خود رشد می‌کند. نتیجه این وضعیت درد شست پا، قرمزی، ورم و گاهی اوقات، عفونت است. عارضه فرو رفتن ناخن در انگشت معمولاً ناخن انگشت بزرگ پا را درگیر می‌کند. اگر درد شما شدید و در حال گسترش باشد، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید تا او اقداماتی را برای تسکین ناراحتی‌تان انجام داده و برای جلوگیری از عوارض فرو رفتن ناخن در گوشت پا، به شما کمک کند. اگر مبتلا به دیابت یا سایر عوارضی هستید که باعث کاهش خون‌رسانی به پاهایتان می‌شوند، بیش از سایرین در خطر فرو رفتن ناخن در گوشت پا قرار دارید.

علت ها و دلایل


عدم تعادل بین اندازه ناخن و اندازه لبه پوست ناخن از رشد ناخن انگشت پا جلوگیری می‌کند. آسیب‌دیدگی‌های ناشی از پدیکورهای پیشرونده شدید و گرفتن ناخن از شایع‌ترین علل فرو رفتن ناخن در گوشت هستند. ناخن برخی افراد به سمت داخل انحنا دارد (که به آن ناخن‌های گازانبری گفته می‌شود) این ناخن‌ها به راحتی درد می‌گیرند. بزرگسالان و ورزشکاران غالباً عرق می‌کنند و این باعث می‌شود که ناخن‌ها و پوست آنها نرم شود. ناخن نازک در نهایت در پوست نرم فرو می‌روند.

سایر علل فرو رفتن ناخن در پا عبارتند از:

  •  پوشیدن کفش‌هایی با پنجه تنگ که باعث فشار آمدن به انگشتان و ناخن‌های پا می‌شود
  • کوتاه کردن بیش از اندازه ناخن یا کوتاه کردن آن به شکل هلالی (هنگام کوتاه کردن، گوشه‌های ناخن‌ها نباید کوتاه شده یا قوس داده شوند)
  • آسیب دیدن ناخن پا
  • داشتن ناخن‌هایی با خمیدگی غیرنرمال

 علل ابتلا به عفونت در ناخن‌هایی که در گوشت فرو می‌روند می‌شود؟


علل ابتلا به عفونت در ناخن‌هایی که در گوشت فرو می‌روند می‌شود

محیط‌های گرم و مرطوب در پا زمینه را برای رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌کنند. زمانی که پوست به دلیل فرو رفتن ناخن در آن شکافته می‌شود این ارگانیسم‌ها به آن قسمت حمله کرده و باعث ابتلا به عفونت می‌شوند. درمان این عفونت برای حفظ سلامت ناخن‌ها و پا از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که این ناخن‌ها درمان نشوند باعث ایجاد مشکلات مهم و جدی مانند درد مزمن و بدشکلی، سلولیت و عفونت استخوانی می‌شوند.

علائم و نشانه ها


علائم : فرو رفتن ناخن در پا عبارتند از:

  • درد و حساسیت به لمس در انگشت پا، در امتداد یک یا هر دو طرف ناخن
  • قرمزی اطراف ناخن پا
  • تورم انگشت پا در اطراف ناخن
  • عفونت بافت اطراف ناخن پا

آیا ناخن برخی افراد بیشتر مستعد فرو رفتن در گوشت است؟ 


آیا ناخن برخی افراد بیشتر مستعد فرو رفتن در گوشت است

عواملی هستند که باعث افزایش احتمال فرو رفتگی ناخن در گوشت می‌شوند و برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • در پای ورزشکاران به خصوص در زمان استارت و استپ‌ها نظیر آنچه در تنیس، فوتبال و بسکتبال اتفاق میافتد.
  • کفش نامناسب که خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد
  • فشار مکرر یا آسیب‌دیدگی پا
  • عدم رعایت بهداشت پاها
  • راه رفتن غیرطبیعی و مکانیسم‌های بد پا نظیر ابتلا به پروناسیون
  • بدشکلی پا یا انگشت پا مانند پینه داشتن، انگشت چکشی و صافی کف پا
  • ناهنجاری‌های مادرزادی ناخن پا
  • بلند بودن غیرطبیعی ناخن‌های پا
  • چاقی
  • ابتلا به دیابت
  • ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلیوی و تیروئید که ممکن است باعث تورم پا شوند
  • عفونت‌های قارچی در ناخن‌ها (اونیکومیکوزییس)
  • ابتلا به آرتروز
  • تورمورهای بافت نرم یا تومورهای استخوانی پاها
  • پرکاری تیروئید (تعریق زیاد پاها)
  • ورم اندام تحتانی

کدام ناخن‌ها بیشتر در گوشت فرو می‌روند؟


در بیشتر موارد، ناخن انگشت شست پا در گوشت فرو می‌رود. انگشت‌های بزرگ که کوتاه‌تر از انگشت دوم هستند بیشتر مستعد فرو رفتن در گوشت هستند. به هر حال ممکن است لبه‌ها یا کنارهای هر یک از ناخن‌های پا در گوشت فرو بروند.

عوارض


اگر فرو رفتن ناخن در پا درمان نشده یا کشف نشده باقی بماند ممکن است باعث عفونت استخوان قرار گرفته در زیر ناخن گردد که این می‌تواند منجر به عفونت جدی استخوان شود.

عوارض این عارضه، خصوصاً زمانی شدید می‌شوند که شما مبتلا به دیابت باشید که می‌تواند باعث ضعیف شدن جریان خون و تخریب عصب‌های پاهایتان شود. در این وضعیت، امکان دارد که یک آسیب‌دیدگی جزئی پا (مانند یک بریدگی، خراش، میخچه، کال  یا فرو رفتن ناخن در انگشت) نیز به درستی بهبود نیافته و پا را دچار عفونت کند.

فرو رفتگی ناخن در گوشت چگونه تشخیص داده می‌شود؟ 


فرو رفتگی ناخن در گوشت چگونه تشخیص داده می‌شود

تشخیص فرورفتگی ناخن در گوشت معمولاً ساده است و نیاز به انجام آزمایش یا تصویربرداری ندارد. به هر حال، علائم و نشانه‌های فرو رفتن ناخن‌ها در انگشتان کاملاً متفاوت است؛ به خصوص اگر عفونت نیز وجود داشته باشد. ممکن است کنار ناخن حساس شده و وقتی آن را فشار می‌دهید درد بگیرد. معمولاً ناخن کج شده یا مانند سوزن در گوشت فرو می‌رود. قرمزی و تورم موضعی ناخن نیز به تشخیص فرو رفتگی ناخن در گوشت کمک می‌کند. در صورت ابتلا به عفونت ممکن است قرمزی و تورم، ترشحات، چرک و بوی بد نیز وجود داشته باشد.

برای تشخیص درست باید سوابق پزشک شما بررسی شده و همه علل احتمالی آن نیز مورد توجه قرار گیرند. در صورت عدم اطمینان باید به یک متخصص مراجعه کنید. برخی بیماری‌ها نظیر تومورها، اجسام خارجی، ضربات وارده و عفونت‌های قارچی ممکن است در فرو رفتن ناخن در انگشت‌ها نقش داشته باشند

راه ها و روش های درمان


معمولا برای درمان فرورفتن ناخن در گوشت پا از روش های جراحی و کشیدن ناخن استفاده می شود که بسیار دردناک است و در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد می کند . از طرفی این روش ها با ریسک فرو رفتن دوباره ناخن در گوشت پا و رشد غیر طبیعی ناخن پا و بدشکلی ناخن همراه است.در کلینیک تخصصی امید درمان فرو رفتن ناخن در گوشت پا با روش های نوین غیر جراحی انجام می شود و نتایج خوبی به همراه دارد.

دو نوع درمان برای فرو رفتن ناخن در گوشت پا قابل استفاده است. کلاسیک ترین درمان، روش جراحی و جدا کردن کامل ناخن از گوشت است، این روش اغلب همراه با عوارض دردناک جراحی است و عموماً فرد باید نزدیک به سه هفته دست از کار بکشد همچنین ممکن است ناخن دوباره با حالت قبلی ( فرورونده در گوشت) در بیاید همچنین در مواردی ممکن است ناخن بیمار همراه با بدشکلی هایی دوباره رشد کند و حالت طبیعی خود را از دست بدهد . روش دیگر بریدن ناحیه ای از ناخن است که در گوشت فرورفته است و بعد از آن با روش هایی ریشه ناخن سوزانده می شود.

بهترین روش درمان روش های کاملا بدون جراحی است، دوره درمان با این روش ها طولانی مدت ( تا شش ماه) است و نتایج خوبی دارد و آسیبی به ظاهر ناخن شخص وارد نمیکند. این روش ها در ادامه توضیح داده شده اند.

لازم به ذکر است در کلینیک تخصصی امید علاوه بر درمان غیر جراحی ناخن فرو رفته در گوشت پا ، برای افرادی که سابقا ناخن خود را جراحی کرده اند و دچار بدشکلی های ناخن شده اند ، پروتز ناخن مصنوعی استفاده می شود .

درمان توسط اسپلینت مخصوص

درمان با اسپلینت مخصوص عبارت است از قراردادن یک تکه ی فلزی با ضخامت های مختلف روی ناخن که باعث رشد صحیح ناخن می شود. این روش یکی از جدیدترین متدهای درمان فرو رفتن ناخن در گوشت می باشد.

 عمل جراحی

عمل جراحی ناخن فرورفته در گوشت

روش‌های جراحی شامل موارد زیر می‌شود: برش و برداشتن موقتی کناره‌های ناخن فرو رفته در گوشت، جدا کردن ناخن یا کناره ناخن فرو رفته در گوشت یا برداشتن دائمی ناخن (ماتریسکتومی) یا کناره‌های ناخن فرو رفته در گوشت (ماتریسکتومی جزئی). ماتریسکتومی، تخریب یا برداشتن سلول‌هایی به نام ماتریکس است که ناخن از آنجا رشد می‌کند. ماتریکس ناخن، کف ناخن و در زیر پوست قرار دارد. این فرایند را می‌توان به روش جراحی انجام داده و قسمتی یا تمام سلول‌های ماتریکس را به روش‌های برش، شیمیایی یا الکتریکی برداشت. این فرایندها معمولاً برای وضعیت‌های مزمن یا عودکننده انجام می‌شوند.

 آیا روش‌های جراحی برای درمان ناخنی که در گوشت فرو رفته است تحت بیهوشی انجام می‌شوند؟ 

برای برش یا برداشتن لبه ناخنی که در گوشت فرو رفته است غالباً نیازی به بیهوشی نیست ولی جداسازی ناخن یا ماتریسکتومی را باید تحت بیهوشی موضعی انجام داد. ماده بیهوشی به طور مستقیم در انگشت پا تزریق شده و اثر آن تا انتهای عمل باقی خواهد ماند. از آنجا که بیهوشی به طور موضعی انجام می‌شود، اثری جزئی در رانندگی یا راه رفتن پس از انجام عمل جراحی خواهد داشت.

ضروریات دوران بهبودی پس از انجام عمل جراحی ناخن چیست؟

ضروریات دوران بهبودی پس از انجام عمل جراحی ناخن چیست

پایی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است را باید در ادامه روز بالا نگه داشت. معمولاً، پانسمان در روز پس از انجام عمل جراحی برداشته می‌شود. تمیز کردن زخم‌ها و قرار دادن پا در نمک اپسون یا صابون آنتی میکروبی و سپس استفاده از کرم‌های آنتی باکتری و پانسمان کردن روی ناخن را باید دو مرتبه در روز و به مدت دو هفته انجام دهید تا از بروز عفونت جلوگیری شود. باید از کفش‌های جلو باز و گشاد که سر پنجه پهن دارند استفاده کنید تا از فشار آمدن به انگشت پا در دوران بهبودی آن جلوگیری شود. پزشک ممکن است از شما بخواهد که چند هفته پس از انجام عمل برای بررسی محل جراحی و روند بهبودی به وی مراجعه کنید.

 ظاهر ناخن پس از انجام عمل جراحی چگونه خواهد بود؟

اگر لبه ناخن به طور دائمی برداشته شده باشد (ماتریسکتومی)، ناخن از سمت لبه‌ها چند میلی‌متر باریک‌تر می‌شود. تغییرات کلی ظاهر ناخن چشمگیر نیست مگر این که حین عمل جراحی قسمت بزرگ‌تری از ناخن برداشته شده باشد. اگر ماتریکس ناخن برداشته نشود، ناخن دوباره به صورت طبیعی رشد کرده و عریض می‌شود.

 آیا انجام عمل جراحی واقعاً ضرورت دارد؟

اگر روش‌های درمانی اولیه مؤثر واقع نشوند، انجام عمل جراحی توصیه می‌شود. اگر این عارضه دوباره عود کند یا مزمن شود باید تحت عمل ماتریسکتومی قرار گیرید. هر دو عمل (برداشتن لبه ناخن فرو رفته در گوشت و ماتریسکتومی) معمولاً در مطب پزشک یا متخصص پا انجام می‌شوند.

لازم به ذکر است در کلینیک تخصصی امید علاوه بر درمان غیر جراحی و غیر جراحی ناخن فرو رفته در گوشت پا، برای افرادی که سابقاً ناخن خود را جراحی کرده‌اند و دچار بدشکلی‌های ناخن شده‌اند، پروتز ناخن مصنوعی استفاده می‌شود.

 آیا درمان خانگی برای ناخن‌های فرو رفته در گوشت وجود دارد؟ 

 اقدامات درمانی خانگی زیر در تسکین موقتی این عارضه مؤثر واقع می‌شوند:

  • پاهای خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه در مخلوط آب ولرم با مواد زیر قرار دهید: سرکه سیب به نسبت یک به چهار، دو قاشق غذاخوری نمک اپسون برای هر یک لیتر آب یا یک‌سوم قاشق چایخوری مایع سفیدکننده در 4 لیتر آب. به آرامی پوست آسیب دیده را در آب ماساژ دهید.
  • پاهای خود را بالا نگه دارید
  • از داروهای ضدالتهابی خوراکی استفاده کنید
  • روی قسمتی از ناخن که در گوشت فرو رفته، پماد ضد باکتری بمالید.
  • ناخن‌های خود را صاف کوتاه کنید و گوشه‌های آن را خیلی کوتاه نکنید.
  • به دقت پوستی که ناخن درآن فرو رفته است را جابجا کنید و با استفاده از نخ دندان یا پنبه، لبه ناخن را بلند کرده و از گوشت خارج کنید
  • در عین حال که از روش‌های فوق استفاده می‌کنید، صبر کنید تا ناخن شما رشد کند
  • بسته‌بندی : بسته‌بندی یک متد ساده و خانگی برای درمان این عارضه است. در این متد تکه‌ای پنبه بین گوشه ناخن و پوست کنار ناخن قرار داده می‌شود. این کار می‌تواند در ابتدا کمی دردناک باشد، اما طبق گفته بیمارانی که به این روش درمان شده‌اند، معمولاً درد آن درست پس از قرار دادن پنبه تسکین می‌یابد. می‌توان پنبه را به یک ماده ضدعفونی یا گندزدا نیز آغشته کرد. این کار را باید روزی یک بار انجام دهید و هر بار مقدار پنبه را بیشتر کنید. وقتی که دیگر هیچ‌گونه دردی احساسی نشد و کناره ناخن هم دیگر در پوست فرو نرفت، می‌توان پنبه را با چسب آکریلیک به همان‌جایی که قرار داده شده چسباند و آن را برای یک هفته در همان‌جا باقی گذاشت. دوره درمان با این متد طولانی است، اما برای  بیمارانی که مشکل آن‌ها جدی نیست به خوبی نتیجه می‌دهد.

 اگر علائم هنوز برطرف نشدند باید برای تجویز درمان‌های دارویی به متخصص پا مراجعه کنید.

 چگونه می‌توان از فرو رفتن دوباره ناخن در گوشت جلوگیری کرد؟ 


از پوشیدن کفش‌هایی که برای شما بسیار کوچک هستند و به ناخن‌های شما فشار وارد می‌کنند یا کفش‌های خیلی بزرگ که پا در آنها به سمت عقب و جلو حرکت می‌کند خودداری کنید. استفاده از کفش نامناسب باعث صدمه دیدن ناخن‌های شما می‌شود. گاهی اوقات بهترین نوع کفش برای ناخن‌های فرو رفته در گوشت، کفش‌های جلو باز هستند. از ابزار تمیز و روش‌های مناسب برای کوتاه کردن ناخن‌های خود استفاده کنید و آنها را صاف کوتاه کنید و در عین حال، ناخن‌های خود را خیلی کوتاه نکنید. اگر در پای خود مشکل دارید از کفی‌های طبی مناسب استفاده کنید تا از وارد آمدن فشار زیاد به ناخن‌های شما جلوگیری کند.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان