6 روش درمان انگشت چنگالی پا

  1. خانه
  2. /
  3. انگشتان پا
  4. /
  5. 6 روش درمان انگشت چنگالی پا
تاریخ: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹

کلینیک پا

عارضه انگشت چنگالی پا، که گاهی اوقات به آن پای چنگالی هم گفته می‌شود، عموماً چهار انگشت کوچک‌تر پا را درگیر می‌کند. در این عارضه، انگشت پا به شکل یک چنگال خم می‌شود. هر چند که زاویه‌دار شدن انگشتان پا می‌تواند باعث دردناک شدن آن‌ها شود، اما در بعضی موارد دردی به وجود نمی‌آید. اغلب، انگشتان چنگالی شده با مراقبت، استفاده از کفش مناسب و ورزش درمان می‌شوند. موارد شدید یا دردناک انگشت چنگالی پا را می‌توان با عمل جراحی درمان کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

علائم و نشانه انگشت چنگالی


تعیین‌کننده‌ترین نشانه بروز انگشت چنگالی پا یا همان پای چنگالی غیرنرمال بودن وضعیت انگشتان پا است. این عارضه به این دلیل انگشت چنگالی پا نام گرفته که باعث می‌شود  انگشت پا از مفصل دوم (مفصل فالانکس پرگزیمال /میانی) و مفصل اول (ﺍﯾﻨﺘِﺮﻓﺎﻻﻧﮋﯾﺎﻝ) خم شود. ممکن است انگشت به حدی خم شود که به زیر خود پیچ بخورد. شکل کلی انگشتان مبتلا به این عارضه شبیه به یک چنگال انعطاف‌ناپذیر است.
 

انگشت چنگالی پا
چنگالی شدن انگشتان پا می‌تواند باعث ایجاد درد این انگشتان نیز شود، البته در بعضی موارد عملاً دردی احساس نمی‌شود. گاهی اوقات در اثر مالیده شدن مفصل خم شده به رویه کفش یا به خاطر مالش آن به سینه پا در انگشت پا یک کال (یک بافت استخوانی زائده مانند)  ایجاد می‌شود. درد مچ پا، درد زانو، درد مفصلی از عوارض انگشت چنگالی پا می باشند.

تفاوت میان انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا


اغلب انگشت چنگالی پا و انگشت چکشی پا با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند، حال آنکه هر یک از آن‌ها عضلات متفاوتی از پا را درگیر می‌کنند. عارضه انگشت چکشی پا مفصل دوم را خم می‌کند، که از این بابت شبیه به انگشت چنگالی پا است. اما در انگشت چکشی، مفصل اول به زیر پا خم نمی‌شود. عارضه انگشت چکشی پا معمولاً انگشت دوم پا را درگیر می‌کند. تفاوت دیگر این دو آن است که عارضه انگشت چنگالی پا اغلب در یک زمان چند انگشت را درگیر می‌کند و بر انگشت بزرگ پا تأثیری ندارد، در حالی که عارضه انگشت چکشی پا تنها می‌تواند یک انگشت پا را درگیر خود کند.

علت کج شدن انگشت دوم پا
 
علت ها و دلایل


در اکثر موارد هیچ‌گونه علت زمینه‌ای خاصی برای انگشت چنگالی وجود ندارد، اما گاهی اوقات این عارضه پس از آسیب‌دیدگی قوزک پا، انجام جراحی روی قوزک پا، آسیب عصبی یا التهاب بروز می‌کند. پوشیدن کفش‌هایی با اندازه نامناسب نیز یکی از دلایل شایع چنگالی شدن انگشتان پا است. چنگالی شدن انگشتان پا همچنین می‌تواند ناشی از بعضی بیمارهای حاد یا مزمن باشد. بیماری هایی مثل دیابت، رماتیسم، آرتروز، فلج اطفال یا سکته.

عارضه انگشت چنگالی پا می‌تواند زمانی رخ بدهد که عضلات انگشتان پا، به دلیل قرار داشتن در کفشی که قسمت پنجه آن جای کافی ندارد، سفت شوند. هر چه پاشنه کفش بالاتر و پنجه آن کوچک‌تر باشد گرفتگی انگشتان پا بیشتر می‌شود. در این حالت عملاً تاندون‌ها کوتاه‌تر می‌شوند، که باعث می‌شود صاف کردن انگشتان پا سخت‌تر گردد.

کج شدن انگشت دوم پا

راه ها و روش های درمان انگشت چنگالی پا


برای پیشگیری از خمیدگی دائمی انگشتان پا و عوارضی مانند میخچه، لازم است که این عارضه فوراً درمان شود. در ابتدا که انگشت چنگالی پا بروز می‌کند، انگشتان انعطاف‌پذیر بوده و هنوز می‌توان آن‌ها را صاف کرد. می‌توان از وسایل ارتزی مانند تکیه‌گاه‌های پنجه پا  که زیر انگشتان پا قرار می‌گیرند، برای صاف نگه‌داشتن آن‌ها در زمان پوشیدن کفش استفاده کرد. همچنین می‌توان با قرار دادن آتل مخصوص انگشت چکشی پا  بروی انگشتان پا آن‌ها را در وضعیت صحیح خود نگه داشت یا از خم شدن آن‌ها جلوگیری کرد.

درمان‌های خانگی انگشت چکشی پا نیز عبارتند از:

•    تهیه کفش‌های مناسب با پنجه بزرگ و نرم.
•    تقویت عضلات انگشتان پا با تمریناتی مانند بلند کردن اجسام کوچک با استفاده انگشتان پا.
•    تمرینات کششی برای عضلات و تاندون‌های انگشتان پا.
•    پوشاندن میخچه‌ها با پد، جهت جلوگیری از تماس آن‌ها با کفش.

انگشت چنگالی پا همیشه با درد همراه نیست، اما اگر خمیدگی انگشتان پا دائمی و یا دردناک باشد، عمل جراحی گزینه مناسبی خواهد بود. ممکن است جراحی بر روی تاندون کوتاه شده انجام شود، تا با طولانی‌تر کردن یا تغییر موقعیت آن راست کردن انگشتان پا راحت‌تر شود. در موارد دیگر، در درون انگشت پا یک پین فولادی تعبیه می‌شود تا با کمک آن انگشت پا صاف نگه داشته شود.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام
    انگشت پا 4 کودک من به داخل و زیر انگشت 3 مقدار خمیدگی دارد، لطفا روش‌های درمان رو ممکنه لطف کنید؟

    پاسخ
    • کلینیک چند تخصصی پا (پدورتیک) امید
      ۲۹ آبان ۱۳۹۹ ۸:۳۱ ق٫ظ

      باید به کمک وسیله ای خاص که برای ایشان ساخته می شود از این مورد پیشگیری کرد

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان