چطور یک کفی دیابتی خوب برای پای دیابتی انتخاب کنیم؟

  1. خانه
  2. /
  3. دسته‌بندی نشده
  4. /
  5. چطور یک کفی دیابتی خوب برای پای دیابتی انتخاب کنیم؟

نوروپاتی پا یا نوروپاتی محیطی ضعف شدید، درد و بی‌حسی پا را به دنبال دارد. بیماران مبتلا به نوروپاتی از سوزش یا درد تیز و خنجری شکایت دارند. همچنین بیماران با گزگز پا و انگشتان پا نیز مواجه می‌شوند. پا درد نوروپاتی علل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به کمبود ویتامین، دیابت، الکلیسم یا ژنتیک اشاره کرد.

اگر از گزگز یا سوزش پا و انگشتان ناراحت هستید و احتمال می‌دهید که به نوروپاتی پا دچار شده‌اید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. نوروپاتی محیطی می‌تواند یکی از علائم عارضه‌ای جدی‌تر باشد و فقط پزشک می‌تواند مشکل را به درستی تشخیص بدهد.

یکی از راه­های مقابله با عوارض ناشی از پای دیابتی، استفاده از کفی مخصوص پای‌دیابتی است، که باید با دقت انتخاب و استفاده شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک امید میتوانید با شماره تلفن‌های02188801800 و 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

5 دلیلی که بیماران دیابتی به کفی مخصوص نیاز دارند


5 دلیلی که بیماران دیابتی به کفی مخصوص نیاز دارند

در صورت ابتلا به دیابت نوع یک و نوع دو باید از کفی مخصوص دیابتی برای حفظ سلامت پاهایتان استفاده کنید. بیماران دیابتی به پنج دلیل زیر به کفی دیابتی نیاز دارند:

  1. نوروپاتی محیطی: بعد از آسیب عصبی مزمنی که به دلیل بالا بودن قند خون و انسولین به وجود می‌آید، غالباً نوروپاتی محیطی نیز بروز می‌یابد. دست و پا و گاهی اوقات حتی زانو و آرنج در اثر ابتلا به نوروپاتی محیطی کاملاً بی‌حس می‌شود. جریان خون در بیماران دیابتی معمولاً ضعیف‌تر است و این عامل خطر ابتلا به نوروپاتی محیطی را افزایش می‌دهد. بااین توصیف بیماران دیابتی برای محافظت از پاهایشان در زمان بی‌حسی به کفی مخصوص نیاز دارند، چون ممکن است پای بی‌حس بدون آن که بیمار متوجه شود، آسیب ببیند. به علاوه دیابت باعث می‌شود که زخم‌ها دیرتر التیام بیابد و بیمار در برابر عفونت یا خونریزی داخلی ناشی از کبودی آسیب‌پذیرتر شود. تمام داستان‌های ترسناکی که تا به حال درباره قطع انگشتان پای دیابتی شنیده‌اید، از محافظت نکردن از پا و استفاده از کفی و کفش نامناسب نشأت می‌گیرد.
  2. التهاب پلانتار فاشیا: پای دیابتی سریع‌تر از پای سالم خسته می‌شود. التهاب پلانتار فاشیا به عارضه‌ای گفته می‌شود که پا و قوس کف پا در اثر ابتلا به آن بیش از اندازه خسته شود و درد بگیرد.
  3. خار پاشنه: چون گردش خون در پای دیابتی به خوبی پای سالم نیست، بدن نمی‌تواند فرآورده‌های جانبی موجود در خون، مانند رسوبات کلسیم را به خوبی دفع کند. خار پاشنه رسوبات کلسیمی سخت و بسیار ریزی است که زیر پاشنه ایجاد می‌شود و راه رفتن روی آنها بسیار دردناک است.
  4. سایش: چون پای دیابتی به راحتی کبود می‌شود، هر گونه ساییدگی پا به سرعت به تاول یا عارضه‌های بدتر تبدیل می‌شود. کفش دیابتی معمولاً پنجه پهن‌تری دارد تا پا کمتر ساییده شود.
  5. پرونیشن بسیار زیاد یا بسیار کم: مفاصل دیابتی‌ها معمولاً بسیار خشک و سفت می‌شود و این مشکل به پرونیشن بسیار زیاد یا کم دامن می‌زند. پرونیشن به حرکت پا در زمانی گفته می‌شود که پا را از روی زمین بلند می‌کنیم. پرونیشن بسیار زیاد یا بسیار کم از علل اصلی تاول زدن به شمار می‌آید که به التهاب پلانتار فاسیا یا درد زانو و مفصل ران دامن می‌زند.

اثر کفی دیابتی بر نوروپاتی


کفی دیابتی به روش‌های مختلف به بیماران مبتلا به نوروپاتی دیابتی کمک می‌کند:

  1. بیماران دیابتی مبتلا به نوروپاتی معمولاً نمی‌توانند فشارهای شدید، سایش و اذیت شدن کف پا را احساس کنند، در نتیجه غالباً دچار تاول و زخم‌های باز دیگری می‌شوند که خطر عفونت را افزایش می‌دهد. کفی دیابتی از کف پا محافظت می‌کند و خطر آسیب دیدن آن را کاهش می‌دهد.
  2. نوروپاتی دیابتی باعث ضعیف شدن عضلات کوچک پا می‌شود که به نوبه خود به بدشکلی و ناهنجاری‌های انگشتان پا دامن می‌زند، به خصوص اگر پا هنگام راه رفتن در موقعیت ناپایداری باشد، مثلاً کف پا بیش از حد صاف باشد. کفی دیابتی به خوبی از پا حمایت می‌کند و از به وجود آمدن بدشکلی‌هایی مانند انگشت چکشی، انگشت چنگالی و دیگر ناهنجاری‌های مفصلی پیشگیری می‌کند.
  3. بی‌حس بودن کف پا موجب ناپایداری وضعیتی و زمین خوردن بیمار می‌شود. چنانچه از کفی مناسبی که پزشک معالجتان تجویز کرده است، از پاشنه و قوس کف پا حمایت می‌کند و فشار را به خوبی در تمام کف پا توزیع می‌کند، استفاده کنید، پایداری وضعیتیتان بهتر می‌شود و خطر افتادنتان کمتر می‌شود.

مزایای کفی دیابتی


مزایای کفی دیابتی

 

 

کفی دیابتی علاوه بر آن که کاملاً راحت است، مزایای زیر را نیز ارائه می‌دهد:

  1. محافظت از پا: کفی دیابتی محافظت بیشتری را از پا به عمل می‌آورد و از پا در برابر وارد شدن ضربه، نیرو یا کبودی محافظت می‌کند. کفی دیابتی اجازه نمی‌دهد که پا به کناره‌های کفش برخورد کند و به این ترتیب خطر ساییدگی یا خراش را کاهش می‌دهد.
  2. کنترل پرونیشن: کفی طبی با کنترل کردن پرونیشن، سایش را کاهش می‌دهد و عمر مفید کفش را طولانی‌تر می‌کند. کنترل پرونیشن کفش پوشیدن را برای بیماران دیابتی راحت‌تر می‌کند و راه رفتن را سبک‌تر و خوشایندتر می‌کند.
  3. حمایت از پاشنه و قوس کف پا: کفی دیابتی قوس بالاتری دارد و پاشنه را به خوبی نگه می‌دارد. در نتیجه فشار روی پا کاهش می‌یابد، پا کمتر خسته می‌شود، احتمل ابتلا به التهاب پلانتار فاسیا کمتر می‌شود و راه رفتن روی خار پاشنه برای بیمار راحت‌تر می‌شود.
  4. پایداری: حس نداشتن پا راه رفتن را سخت می‌کند. کفی دیابتی پایداری پا را تامین می‌کند و باعث می‌شود که پا محکم داخل کفش قرار بگیرد تا بیمار راحت‌تر و مطمئن‌تر راه برود.

ویژگی‌های کفی دیابتی خوب


ویژگیهای کفی دیابتی خوب

 

بهترین کفی دیابتی تفاوت چندانی با بهترین کفی طبی ندارد. ویژگی‌های یک کفی دیابتی خوب به شرح زیر است:

  • ضربهگیری: کفی‌هایی که پد ضربه‌گیر زیر پا دارند، برای جذب ضربه و نیروی شدیدی که به پا وارد می‌شود، مفیدند. کفی ضربه‌گیر از ضربه‌ها و کبودی‌های احتمالی پای دیابتی جلوگیری می‌کند.
  • منعطف بودن و حمایت از قوس کف پا: قوس کفی طبی شکل قوس طبیعی پا را به خود می‌گیرد و به همین دلیل بسیار راحت‌تر از کفی معمولی است و قوس کف پا را بهتر نگه می‌دارد. مموری فوم یکی از بهترین موادی است که برای ساخت کفی‌ دیابتی و ایجاد این اثر به کار برده می‌شود.
  • تثبیت کننده پاشنه: در کف بسیاری از کفی‌های دیابتی، تثبیت کننده‌ای وجود دارد که از سر خوردن کفی در کفش جلوگیری می‌کند. تثبیت کننده پایداری بیشتر را فراهم می‌کند و به محافظت از پا در برابر نیرو و ضربه جلوگیری می‌کند.
  • از بین بردن رطوبت: افزایش رطوبت داخل کفش احتمال ایجاد تاول، سایش و رشد باکتری را افزایش می‌دهد و باعث بدبو شدن پاها می‌شود. بهترین کفی دیابتی باید مجهز به سیستم حذف رطوبت باشد تا هم امکان نفس کشیدن پا فراهم شود و هم پا تمام روز خشک بماند.
  • کاپ پاشنه عمیق: کاپ پاشنه عمیق حرکت پرونیشن پا را بهتر کنترل می‌کند. کاپ عمقی پا را ثابت نگه می‌دارد و بالاترین درجه از پایداری را فراهم می‌کند. اگر از درد زانو یا مفصل ران یا خار پاشنه رنج می‌برند، کاپ عمقی پاشنه محافظت بیشتری را از پا به عمل می‌آورد و درد را تسکین می‌دهد.

یافتن بهترین کفی طبی برای نوروپاتی پا


نوروپاتی پا یا نوروپاتی محیطی به سوزش یا گزگز دردناک پا و انگشتان گفته می‌شود. این عوارض با احساسات ناشی از سرما و گزگز انگشتان بعد از گرم شدن دوباره آنها تفاوت دارد. پا درد مربوط به نوروپاتی در حالت نشسته یا ایستاده در هوای گرم یا سرد احساس می‌شود. نوروپاتی محیطی می‌تواند علامت ابتلا به عارضه‌ای جدی‌تر مانند دیابت، آسیب عصبی یا کمبود ویتامین باشد. نوروپاتی پا، صرف نظر از علت آن، دردناک و ناراحت کننده است. کفی طبی یا کفی دیابتی به راحتی بیشتر بیماران کمک می‌کند.

اگر فکر می‌کنید که دچار نوروپاتی شده‌اید، حتماً اول به پزشک مراجعه کنید. پزشک کفی مناسب را بعد از تشخیص عارضه برای درمان درد نوروپاتی توصیه می‌کند.

پیشگیری از نوروپاتی پا


مدیریت عارضه‌ای مانند دیابت، الکلیسم یا روماتیسم که خطر ابتلا به نوروپاتی محیطی را افزایش می‌دهد، بهترین راه برای پیشگیری از این عارضه است.

  • میوه، سبزی، غلات سبوس‌دار و پروتئین بدون چربی را به وفور در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سلامت سیستم عصبیتان را حفظ کنید.
  • به طور منظم ورزش کنید. پس از مشورت کردن با پزشک معالجتان سعی کنید که هفته‌ای حداقل سه روز، نیم ساعت تا یک ساعت ورزش کنید.
  • از عامل‌هایی مانند حرکات مکرر، موقعیت‌های فشرده، تماس با مواد شیمیایی سمی، استعمال دخانیات و زیاده‌روی در الکل که موجب آسیب عصبی می‌شود، پرهیز کنید.

مقالات مرتبط

درمان خار پاشنه

خارپاشنه

درمان خار پاشنه پا با فیزیوتراپی و ورزش خار پاشنه یکی از شایع ترین علت پاشنه درد پا است. این عارضه عبارت…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان