فریز زگیل کف پا: نحوه‌ و مراقبت‌های بعد از کرایوتراپی زگیل پلانتار

  1. خانه
  2. /
  3. پا
  4. /
  5. فریز زگیل کف پا: نحوه‌ و مراقبت‌های بعد از کرایوتراپی زگیل پلانتار

زگیل کف پا غده‌های کوچکی است که معمولاً روی پاشنه پا یا سایر نواحی‌ پا که وزن را تحمل می‌کنند ظاهر می‌شود. این فشار همچنین ممکن است باعث شود که زگیل‌های کف پا در زیر یک لایه سخت و ضخیم پوست (پینه) رشد کنند. زگیل کف پا توسط ویروس HPV ایجاد می‌شود. ویروس از طریق بریدگی‌های کوچک، ترک یا سایر نقاط در قسمت پایین پاها وارد بدن شما می‌شود. داروهای تجویز شده زگیل، توسط سالیسیلیک اسید با از بین بردن لایه‌های زگیل عمل می‌کنند. همچنین ممکن است توانایی سیستم ایمنی بدن شما را برای مبارزه با زگیل تحریک کنند. در صورتی که این داروها موثر نبودند، باید برای زگیل کف پا فریز یا کرایوتراپی انجام شود.

کرایوتراپی در مطب پزشک شامل استفاده از نیتروژن مایع روی زگیل، با اسپری یا پنبه است. این روش می‌تواند دردناک باشد، بنابراین ممکن است پزشک ابتدا ناحیه را بی‌حس کند. کرایوتراپی همچنین ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را برای مبارزه با زگیل‌های ویروسی تحریک کند. ممکن است لازم باشد تا زمان از بین رفتن زگیل، برای تکرار درمان، هر دو تا چهار هفته به مطب پزشک مراجعه کنید.

اگر زگیل با وجود درمان خانگی باقی ماند، تکثیر شد یا دوباره عود کرد، یا اگر مانع از انجام فعالیت‌های‌تان شد به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر زگیل‌های شما دردناک است یا از نظر ظاهر یا رنگ تغییر کرد به پزشک مراجعه کنید. اگر به دیابت یا اختلال گردش خون مبتلا هستید، از درمان خانگی برای زگیل استفاده نکنید. برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

در برخی موارد، برای اطمینان از تشخیص درست، لازم است با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است ضایعات جدی‌تری در کف پاهای شما ظاهر شود، از جمله تومورهای سرطانی به نام کارسینوما و ملانوما.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی فریز زگیل کف پا و دریافت نوبت در کلینیک امید با شماره تلفن‌های 02188801800 – 09107803155 تماس حاصل فرمایید.

علت و عوامل خطر در زگیل پلانتار یا کف پا 


علت و عوامل خطر در زگیل پلانتار یا کف پا

زگیل کف پا در اثر عفونت با ویروس HPV در لایه خارجی پوست کف پاها ایجاد می‌شود. زگیل‌های کف پا زمانی ایجاد می‌شوند که ویروس از طریق بریدگی‌های کوچک، ترک‌ها یا نقاط ضعیف دیگر در قسمت پایین کف پا وارد بدن می‌شود.

HPV  بسیار شایع است و بیش از 100 نوع ویروس وجود دارد. اما فقط تعداد کمی از آنها باعث زگیل کف پا می‌شوند. انواع دیگر HPV  به احتمال زیاد باعث ایجاد زگیل در مناطق دیگر پوست یا غشاء‌های مخاطی می‌شود.

انتقال ویروس

سیستم ایمنی بدن هر فرد واکنش متفاوتی به HPV نشان می‌دهد. هرکسی که با HPV تماس پیدا کند مبتلا به زگیل نمی‌شود. حتی افراد یک خانواده هم به طور متفاوت به ویروس واکنش نشان می‌دهند. سویه‌های HPV که باعث ایجاد زگیل کف پا می‌شوند خیلی مسری نیستند. بنابراین ویروس با تماس مستقیم از شخصی به شخص دیگر به راحتی منتقل نمی‌شود. اما در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کند. در نتیجه، ممکن است با راه رفتن با پای برهنه در اطراف استخرها یا رختکن، به ویروس مبتلا شوید. اگر ویروس از اولین محل آلودگی گسترش یابد، ممکن است زگیل بیشتری ظاهر شود.

عوامل خطر 

هر کسی می‌تواند به زگیل کف پا مبتلا شود، اما این نوع زگیل بیشتر روی افرادی با شرایط زیر تأثیر می‌گذارد:

  • کودکان و نوجوانان
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
  • افرادی که قبلاً زگیل کف پا داشته‌اند
  • افرادی که در جایی که تماس با ویروس باعث ایجاد زگیل می‌شود، مانند رختکن، پابرهنه راه می‌روند.

علائم 


علائم و نشانه‌های زگیل کف پا شامل این موارد است:

  • یک غده (ضایعه) کوچک، گوشتی، سفت، غده دانه دانه (ضایعه) در قسمت پایین کف پا، معمولاً در انگشتان پا و قسمت جلوی پا یا پاشنه پا
  • پوست سفت و ضخیم (پینه) بر روی یک “لکه” کاملاً مشخص روی پوست، جایی که یک زگیل به سمت داخل رشد کرده است.
  • نقاط سیاه که معمولاً دانه زگیل نامیده می‌شوند اما در واقع رگ‌های خونی لخته شده کوچک هستند.
  • ضایعه‌ای که خطوط طبیعی و برجستگی‌های پوست کف پا را قطع می‌کند
  • درد یا حساسیت در هنگام راه رفتن یا ایستادن

تشخیص


در بیشتر موارد، پزشک می‌تواند تنها با بررسی پاها، زگیل‌ها را تشخیص دهد. اگر تردیدی وجود داشته باشد، ممکن است پزشک بخواهد قسمتی از توده را با چاقوی جراحی ببرد. چرا؟ چون میخچه و پینه منبع خون ندارند و خونریزی نمی‌کنند، در حالی که زگیل کف پا نشانه‌هایی از خونریزی دارد که واقعاً رگ‌های خونی هستند.

اگر هنوز در تشخیص تردید دارید، ممکن است پزشک نمونه‌ای از بافت کف پا را گرفته و برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستد.

عوارض 


زگیل‌های کف پا می‌توانند مقاوم باشند، و می‌توانند ویروس را قبل از درمان در پوست پای شما جاری ساخته و باعث شوند زگیل‌های جدید به سرعت قبل از اینکه زگیل‌های قدیمی از بین بروند، رشد کنند. بهترین دفاع این است که هرچه سریعتر زگیل‌های جدید را درمان کنیم تا زمان کمی برای گسترش داشته باشند.

در صورت درمان نشدن، زگیل‌ها می‌توانند تا یک اینچ یا بیشتر متورم شده و گسترش یابند و به صورت خوشه‌ای از زگیل‌ها به نام زگیل‌های موزاییکی درآیند. همچنین ممکن است بسیار دردناک شوند. اگر تعداد زیادی زگیل کف پا دارید، درد ممکن است راه رفتن یا دویدن را برای شما دشوار کند.

کرایوتراپی یا فریز زگیل کف پا


کرایوتراپی یا فریز زگیل کف پا

فریز زگیل‌ها با نیتروژن مایع (یک گاز بسیار سرد)، ممکن است در مطب پزشک یا متخصص غدد در دسترس باشد. لازم است قبل از فریز زگیل‌های ضخیم، تراشیده شوند تا سرما به پوست وارد شود. در حالت ایده‌آل، کرایوتراپی باید هر سه تا چهار هفته تکرار شود. این روش دردناک است و ممکن است تاول و سوختگی ایجاد کند و به همین دلیل معمولاً در کودکان توصیه نمی‌شود.

برای از بین بردن زگیل‌ها ممکن است چندین مرحله فریز لازم باشد و همیشه موثر نیست. استفاده از یک داروی سالیسیلیک اسید در بین مراحل فریز ممکن است اثربخشی را بیشتر کند.

فریز زگیل کف پا چقدر طول می‌کشد؟


مدت درمان بسته به سایز و ضخامت زگیل کف پا متفاوت است. گفته شده، کرایوتراپی به طور معمول بیش از 30 ثانیه طول نمی‌کشد، و این موضوع آن را به یکی از مطلوب‌ترین روش‌ها برای حذف زگیل تبدیل می‌کند.

چه مدت طول می‌کشد تا بهبود یابد؟


اکثر بیماران بلافاصله پس از فریز زگیل کف پا تحریک خفیف و یا قرمزی در ناحیه را تجربه می‌کنند، که کاملا طبیعی است. تاول خفیف نیز می‌تواند به مدت چند روز پس از عمل رخ دهد، اما نباید بیش از چند روز دوام داشته باشد.

فریز زگیل کف پا دردناک است؟ 


احساسی که در حین کرایوتراپی تجربه می‌شود بیشتر شبیه به نیش گزنه است. ممکن است پس از درمان چند ثانیه سوزش همچنان وجود داشته باشد، اما به طور کلی فقط در هنگام انجام کار (بین 1 تا 30 ثانیه) احساس می‌شود.

برای فریز زگیل کف پا به چند جلسه مراجعه نیاز دارم؟


برای اینکه مطمئن شویم زگیل‌ها کامل از بین رفته‌اند به دو جلسه درمان نیاز داریم.

مراقبت‌های بعد از کرایوتراپی یا فریز زگیل کف پا چیست؟ 


مراقبت در منزل بعد از کرایوتراپی:

  • ممکن است کودک طی 1 تا 2 روز بعد، ناراحتی خفیفی را تجربه کند. علائم مشابه درد پس از سوختگی خفیف یا آفتاب سوختگی است. در صورت نیاز می‌توانید از ایبوپروفن (مورتین یا ادویل) یا استامینوفن (Tylenol) برای تسکین ناراحتی استفاده کنید. همچنین می‌توانید تا 4 بار در روز از پک یخ استفاده کنید.
  • ناحیه اطراف زگیل در طی 1 تا 2 روز بعد ممکن است کمی قرمز شده و تاول بزند. پزشکان توصیه می‌کنند که ناحیه را باندپیچی کرده و از کرم آنتی بیوتیک (نئوسپورین، پماد آنتی بیوتیک سه گانه) دو تا سه بار در روز برای جلوگیری از عفونت استفاده کنید. به محض دلمه بستن می‌توانید درمان را متوقف کنید.
  • در صورت لزوم باید محل را با آب و صابون بشویید. برای استحمام و شنا مانعی وجود ندارد.
  • پس از بهبود، ممکن است پوست مانند یک پیاز شروع به کنده شدن کند. در صورت لزوم می‌توانید پوست مرده را با سنگ پا یا سوهان ناخن به آرامی تمیز کنید. بهترین زمان بعد از استحمام است زیرا پوست به خاطر رطوبت نرم است.
  • برای زگیل کف پا یا زگیل‌های بزرگتر، ممکن است پزشک بعد از بهبود زگیل، درمان با کرم یا محلول اسید سالیسیلیک را شروع کند. پزشک دستورالعمل و نسخه‌ای برای درمان اضافی به شما ارائه می‌دهد. در صورت تداوم یا گسترش قرمزی یا بهتر نشدن درد در طی 48 ساعت با پزشک تماس بگیرید.

سایر روش‌های درمانی در صورت مناسب نبودن فریز زگیل کف پا چیست؟


سایر روش‌های درمانی زگیل کف پا چیست؟

اگر داروی سالیسیلیک اسید و فریز زگیل موثر واقع نشوند، پزشک ممکن است یک یا چند روش درمانی زیر را توصیه کند:

  • اسیدهای دیگر: پزشک سطح زگیل را تراشیده و با خلال دندان چوبی اسید تری کلرواستیک را روی زگیل اعمال می‌کند. هر هفته یا بیشتر برای تکرار درمان باید به مطب پزشک بروید. عوارض جانبی شامل سوزش است. بین ویزیت‌ها ممکن است از شما خواسته شود که به زگیل اسید سالیسیلیک بمالید.
  • ایمنی درمانی: این روش از داروها یا محلول‌هایی برای تحریک سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با زگیل‌های ویروسی استفاده می‌کند. پزشک ممکن است به زگیل ماده خارجی (آنتی ژن) تزریق کند یا محلول یا کرم به زگیل بمالد.
  • جراحی جزئی: پزشک با استفاده از یک سوزن برقی (الکترودسیکیشن و بافت برداری) زگیل را بریده یا آن را از بین می‌برد. این روش می‌تواند دردناک باشد، بنابراین پزشک ابتدا پوست شما را بی‌حس می‌کند. از آنجا که جراحی خطر زخم شدن را به همراه دارد، این روش معمولاً برای درمان زگیل کف پا استفاده نمی‌شود مگر اینکه سایر درمان‌ها با شکست مواجه شوند.
  • درمان لیزر: درمان لیزر پالسی رنگ، رگ‌های خونی بسته کوچک را می‌سوزاند. در نهایت بافت آلوده نابود شده و زگیل از بین می‌رود. این روش هر سه تا چهار هفته باید تکرار شود. شواهد مربوط به اثربخشی این روش محدود است و می‌تواند باعث درد و ایجاد زخم شود.
  • واکسن: از واکسن HPV برای درمان زگیل استفاده می‌شود، هرچند این واکسن به طور خاص برای مورد هدف قرار دادن ویروس زگیل، که باعث ایجاد زگیل های کف پای زیادی می‌شود، طراحی نشده است.

پیشگیری 


برای کاهش خطر ابتلا به زگیل‌های کف پا:

  • از تماس مستقیم با زگیل خودداری کنید. این شامل زگیل های خود شما است.
  • کف پاها را تمیز و خشک نگه دارید. روزانه کفش و جوراب خود را عوض کنید.
  • در مناطق عمومی پا برهنه نروید. در استخرهای عمومی و رختکن کفش یا صندل بپوشید.
  • زگیل را نکنید: کندن ممکن است باعث گسترش ویروس شود.

مقالات مرتبط

عوارض ایستادن طولانی مدت

عوارض ایستادن طولانی مدت

شغل بسیاری از افراد ایجاب می‌کند که فرد در طول روز ساعات زیادی سر پا بایستد. ایستادن طولانی‌مدت یکی از…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان